Quantcast

Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovės Rokiškyje aptarė pabėgėlių problemą

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Rokiškyje vykstančioje kasmetinėje Baltų vienybės dienos šventėje susitikusios Lietuvos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė aptarė aktualius pastarojo meto politinius klausimus bei pabėgėlių problemą.

„Šiandieną mes aptarėme problemą dėl pabėgėlių ir kitus aktualius klausimus, susijusius su sudėtinga geopolitine situacija. Tai temos, kurios svarbios ir Lietuvai, ir Latvijai. Tai mūsų bendri rūpesčiai. Tik pasikeičiant nuomonėmis ir pasidalinant patirtimi galima priimti geriausius sprendimus“, – po susitikimo kalbėjo L.Graužinienė.

„Džiugu, kad Lietuvos ir Latvijos parlamentai Baltų vienybės dienos renginių metu ne tik švenčia, bet ir konstruktyviai dirba kartu. Aptarėme daug svarbių klausimų, iš kurių vienas – kokius sprendimus turėtume priimti dėl pabėgėlių,“ – sakė Latvijos Saeimos pirmininkė.

„Didžiuojuosi, kad lietuviai ir latviai – darbštūs, atsakingi, drąsūs ir veržlūs – kartu pasirinko demokratinėmis vertybėmis grįstą kelią. Esame gerbiami, matomi ir girdimi demokratinėje Europos šeimoje ir, svarbiausia, neprarandame savitumo.

Baltų vienybės diena – tai ne vien šventė. Jos misija yra svarbi ir labai reikšminga, plėtojant Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimą. Šiandienos geopolitinėmis aplinkybėmis turime būti vieningi ir kartu įveikti sudėtingus iššūkius, siekdami pažangos ir žmonių gerovės,“ – kalbėjo Parlamento vadovė  Baltų vienybės dienos atidaryme.

Į  šventės dalyvius lietuviškai kreipėsi ir Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniecė.

Rokiškyje susitikusios Lietuvos ir Latvijos parlamentų vadovės taip pat apžiūrėjo Rokiškio dvarą, Liongino Šepkos drožinių ekspoziciją, dalyvavo Ilzenbergo dvaro 500 metų jubiliejaus šventės atidaryme, įteikė apdovanojimus  Rokiškio savivaldybėje tarp Lietuvos ir Latvijos moksleivių surengto protų mūšio „Baltai ir Europos Sąjunga“  nugalėtojus.

Seimo Pirmininkė L. Graužinienė suspėjo apsilankyti  Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje, kurios globėja tapo praėjusių metų rudenį, ir pasveikinti šių metų J.Keliuočio literatūrinės premijos laureatą.

Baltų vienybės dienos renginiuose dalyvavo ir Lietuvos Respublikos Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Latvijos Respublika grupės nariai, atitinkamos grupės parlamentarai iš Latvijos Saeimos, ambasadoriai.

Po susitikimo parlamentų vadovės apžiūrėjo Rokiškio dvarą ir pasirašė svečių knygoje.

Ši tarptautinė Lietuvos Respublikos Seimo ir Latvijos Respublikos Saeimos organizuojama šventė, pakaitomis, vienais metais Lietuvoje, kitais – Latvijoje, vyksta jau  15-ąjį kartą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių