Quantcast

Lietuvos ir Australijos ministrai aptarė užsienio politikos iššūkius

  • Teksto dydis:

Niujorke užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitikime su Australijos užsienio reikalų ministre Marise Payne aptarė dvišalių santykių plėtros, regioninio ir pasaulinio saugumo klausimus. Ministras G. Landsbergis pabrėžė, kad bendrų vertybių besilaikančios demokratiškos valstybės privalo išlikti vieningos, Vakarų aljansas – stiprėti.

„Nepaisant didelio atstumo, Lietuvą ir Australiją sieja požiūris į iššūkius Indijos–Ramiojo vandenynų regione bei saugumo ir stabilumo klausimus visame pasaulyje“, – sakė ministras G. Landsbergis.

Lietuva pastaruoju metu siekia didinti savo įsitraukimą ir plėsti atstovybių tinklą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione.

„Netrukus darbą pradės pirmasis Lietuvos ambasadorius Australijoje. Tikimės, kad, nepaisant sudėtingos situacijos dėl COVID-19, mūsų dvišalis dialogas taps daug aktyvesnis ir įvairesnis. Istoriškai mus sieja gausi lietuvių bendruomenė, tačiau su Australija norime bendradarbiauti sprendžiant bendrus ekonominius ir saugumo iššūkius regione, taip pat megzti dvišalius verslo ir mokslo ryšius, ypač aukštųjų technologijų srityse“, – sakė ministras.

Lietuvos ambasada Australijoje įsteigta 2020 metais, šiais metais ketinama įsteigti atstovybę Pietų Korėjoje ir prekybinę atstovybę Taivane, kitais metais – ambasadą Singapūre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tarp kitko

tarp kitko portretas
Masoniškos grindys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių