Quantcast

Lietuvos ir Armėnijos pirmosios ponios aptarė švietimą ir inovacijas

  • Teksto dydis:

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį, su vizitu lankydamasi Armėnijos sostinėje Jerevane, susitiko su šios šalies pirmąja ponia Anahit Minasyan.

Pirmosios ponios aptarė Lietuvos ir Armėnijos švietimo sistemų gerinimo klausimus, apsikeitė nuomonėmis apie inovacijų svarbą, moksleivių ir studentų gerovės bei aplinkosaugos stiprinimo iššūkius.

D. Nausėdienė ir A. Minasyan kartu apsilankė Jerevano Nor Kharberd bendruomenės vidurinėje mokykloje, kurioje Lietuvos įmonė „Solet Technics“ šį pavasarį įrengė modernią saulės elektrinę.

Lietuvos pirmoji ponia akcentavo, kad Lietuva džiaugiasi galėdama su Armėnija pasidalinti savo sukaupta patirtimi saulės energetikos srityje, taip pat aprūpinti šalies mokyklas saulės elektrinių įranga.

„Prisidėdama prie šios mokyklos gerovės puoselėjimo, Lietuva prisideda prie Armėnijos jaunosios kartos švietimo ir Jūsų šalies ateities kūrimo. Tikiu, kad ši graži iniciatyva bus įgyvendinama ir kitose Armėnijos mokyklose bei dar labiau sustiprins draugiškus ryšius tarp armėnų ir lietuvių tautų“, – sakė Lietuvos pirmoji ponia.

D. Nausėdienės teigimu, tokie projektai prisideda prie švaresnės aplinkos kūrimo ir kovos su globalia klimato kaita.

„Puiku, kad saulės elektrinių projektai yra įgyvendinami būtent mokyklose. Saulės baterijos ne tik aprūpina mokyklas nuolat gaminama elektros energija. Jos tarnauja ir dar svarbesniam tikslui – praktiniu pavyzdžiu moko jaunąją kartą tinkamai naudoti gamtos išteklius“, – sakė D. Nausėdienė.

Nor Kharberd mokykla yra viena iš aštuonių Armėnijos mokyklų, kuriose planuojama sumontuoti saulės elektrines iš Lietuvoje pagamintų saulės baterijų panaudojus aplinkai draugiškas lietuviškas technologijas. Visas projektas yra finansuojamas iš Klimato kaitos specialiosios programos lėšų, kurias administruoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių