Quantcast

„Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ įteikta „Bellingcat“ vadovui, Lenkijos ambasadoriui ESBO

  • Teksto dydis:

„Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ skirta žurnalistinių tyrimų grupės „Bellingcat“ vykdomajam direktoriui Christui Grozevui ir Lenkijos ambasadoriui Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO) Adamui Norbertui Halacinskiui.

Jiems šį apdovanojimą ketvirtadienį įteikė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vizito Vienoje metu.

„Christo Grozevo ir visos „Bellingcat“ komandos atliekami tyrimai atskleidžia neįtikėtiną Rusijos propagandos mašinos ir manipuliacijų mastą. Tiesa ir viešumas yra galingiausi ginklai kovoje su dezinformacija, pilietinės ir žurnalistų bendruomenės ryžtas atskleisti tiesą apie Kremliaus nusikaltimus saugo ir stiprina mus visus,“ – sakė G. Landsbergis.

„Ambasadorius Halacinskis savo veikla reikšmingai prisidėjo, kad būtų ginami ne tik Ukrainos, bet ir Lietuvos nacionalinio saugumo interesai,“ – įteikdamas apdovanojimą pažymėjo ministras.

„Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ − Lietuvos užsienio reikalų ministerijos skiriamas apdovanojimas už Lietuvos garsinimą užsienyje ir tarpvalstybinių santykių puoselėjimą. Jis teikiamas nuo 2010 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Kodėl mano anūkas be treningo?

KAIP TAIKLIAI...

KAIP TAIKLIAI... portretas
"Lietuvos diplomatijos žvaigždė" parašyta kabutėse. Taikliau nebūna, nes tos diplomatijos Lietuvoje ir su žiburiu nerasi.

veidas daug ka pasako apie zmogu,

veidas daug ka pasako apie zmogu, portretas
Musu valdzios atstovai visi issiviepe iki ausu,net koktu i juos ziureti,stebejau simonyte ukrainoje,kai ejo isiamzinti,bjauru buvo ziureti,irgi issisiepe iki ausu ranka dedadma ant isiamzinimo grindu,o zelenskis buvo rimtas ,jokio linksmumo,aplinkui karas ,zmones zusta o panele laiminga ,lig butu baliuje,slykstu buvo matyti,kaip save veda nerimtai tokioje situacijoje kur karas,skausmas o ji linksma kaip mazas vaikas ,kad gavo isiamzinti, nemaciau kitu kat tokie butu dziaugsminti tokioje situacijoje,gal sakau nors biski mastykit kur esat,ir kaip save pristatot,jug ne tas laikas vaipytis,staipytis kai tokia dabar laikas pasaulyje,reikia tureti padorumo nors del saves,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių