Quantcast

Lietuvos ambasadorių susitikimas šiemet vyks nuotoliniu būdu

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prasidedantis diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir atstovybių prie tarptautinių organizacijų vadovų susitikimas šiemet pirmąkart vyks nuotoliniu būdu, skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Šiais metais pirmą ir, tikiuosi, paskutinį kartą istorijoje, suvažiavimas rengiamas nuotoliniu būdu. Pandemija keičia realybę, o mes prie jos gebame greitai prisitaikyti. Nuotoliniuose susitikimuose dalyvaus diplomatai iš 61 Lietuvos diplomatinės atstovybės“, – pranešime teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Diplomatai per tris dienas vyksiantį renginį vaizdo konferencijos metu susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu bei užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Taip pat  bus surengta strateginė diskusija „Pasaulio ir Europos Lietuva po COVID-19: kaip iš krizės išeiti stipresniems?“, kurioje dalyvaus ir pasisakys Europos Komisijos vykdomoji vicepirmininkė Margrethe Vestager (Margaretė Vestager).

Tradicinio susitikimo metu bus aptarti užsienio politikos prioritetai ir svarbiausi uždaviniai diplomatinei tarnybai, iššūkiai šalies saugumui, taip pat ir ekonominio atsigavimo po COVID-19 pandemijos žingsniai, Lietuvos veikla Europos Sąjungoje, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose bei kiti aktualūs klausimai.

Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas organizuojamas kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių