Quantcast

Lietuvos ambasadoje JAV siūloma steigti gynybos atašė pavaduotojo pareigybę

Lietuvos ambasadoje JAV siūloma steigti papildomą gynybos atašė pavaduotojo pareigybę.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) teikia Vyriausybės nutarimo projektą argumentuodama, kad papildoma pareigybė padės užtikrinti vykdomų ir planuojamų dvišalių projektų su JAV gynybos srityje procesą.

„Intensyvėja Lietuvos kariuomenės ir Pensilvanijos nacionalinės gvardijos bendradarbiavimas personalo rengimo srityje. Vystomi ir kiti ginkluotės sistemų įsigijimo projektai, dažnėja rotacinių JAV pajėgų atvykimas į Lietuvą pratyboms“, – sakoma projekte.

Tarp vykdomų projektų nurodomos su JAV vyriausybe pasirašyta sutartis dėl šarvuotų visureigių „Oshkosh JLTV“ įsigijimo, derybos dėl sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimo.

Pernai Lietuva pasirašė sutartį dėl 200 amerikietiškų šarvuotų visureigių įsigijimo už 145 mln. eurų. Visureigius JLTV gamins amerikiečių kompanija „Oshkosh Defence“, sutartis pasirašyta su Jungtinių Valstijų vyriausybe.

Pirmosios mašinos Lietuvą turėtų pasiekti 2021 metų pabaigoje, paskutinės – 2024 metais. Jos bus skiriamos Sausumos ir Specialiųjų operacijų pajėgoms.

Ministerija teigia, kad plečiant ambasados JAV gynybos atašė biurą papildomai biudžeto lėšų nereikės, nes pareigybė bus išlaikoma iš KAM asignavimų, per metus tam reikės apie 130 tūkst. eurų.

Lietuvos ambasadoje gynybos atašė JAV ir Kanadai pareigas eina brigados generolas Modestas Petrauskas, jis šiuo metu turi vieną pavaduotoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaskam serykla daro !

o

o portretas
kodel taip skubinama gal delto kad grizus Trumpui bus nutraukta sutartis pinigu svaistmymui ir is kokio biudzeto tie pinigai?...

Čiubaka

Čiubaka portretas
tai ko jus norit, kai virš 1 milijardo eu skiriama kariuomenei, tai ir taškosi pinigais. Visureigiai po 750K, malūnsparniai po 60M, o ši pareigybė tik dar kartą parodo jog ateityje numatomi dar "geresni" pirkimai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių