Quantcast

Lietuvoje darbą pradėjo naujas Rusijos gynybos atašė

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) ketvirtadienį akredituotas naujas Rusijos gynybos atašė – pulkininkas Olegas Davletzjanovas.

KAM Tarptautinių ryšių ir operacijų grupės vadovas Karolis Aleksa ceremonijos metu pabrėžė, kad Lietuva ir Rusija laikosi skirtingų pozicijų saugumo ir gynybos klausimais, todėl svarbu, kad būtų siekiama didinti tarpusavio pasitikėjimą ir skaidrumą.

K. Aleksa taip pat teigė, kad daugiašaliai formatai, kuriuose dalyvauja Lietuva ir Rusija, irgi yra svarbios platformos, kuriose tarpusavio pasitikėjimas ir skaidrumas gali būti stiprinamas.

Lietuva kaip ir NATO šiuo metu nevykdo jokio praktinio bendradarbiavimo su Rusija, jis sustabdytas reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje.

„2014 metų pavasarį vienašališku Rusijos sprendimu buvo sustabdytos papildomos saugumą ir pasitikėjimą stiprinančios priemonės, vykdytos pagal dvišalį Lietuvos ir Rusijos susitarimą“, – rašoma KAM pranešime.

Lietuvos gynybos atašė Rusijai, reziduojantis Maskvoje, skiriamas nuo 1995 metų. Rusija savo karinį atstovą Lietuvai, reziduojantį Vilniuje, skiria nuo 1994-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių