Quantcast

Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su Bisau Gvinėjos Respublika

  • Teksto dydis:

Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su Bisau Gvinėjos Respublika.

Antradienį Niujorke vykstančios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 76-osios sesijos metu Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir Bisau Gvinėjos užsienio reikalų, tarptautinio bendradarbiavimo ir bendruomenių valstybės ministrė Suzi Carla Barbosa pasirašė bendrąjį komunikatą dėl diplomatinių santykių užmezgimo.

Pasak pranešimo, ministrai aptarė politinio ir ekonominio bendradarbiavimo galimybes, taikos ir saugumo, visuomenės sveikatos ir klimato iššūkius bei Jungtinių Tautų tvarios plėtros prioritetus kovoje su jais.

Bisau Gvinėja yra jūrinė valstybė Vakarų Afrikoje, prie kurios krantų taip pat dirba Lietuvos laivynas. Formalizuoti diplomatiniai santykiai palengvins konsulinės pagalbos teikimą Lietuvos piliečiams ir atvers kelius verslo ryšiams stiprinti.

Bisau Gvinėja yra 189-oji valstybė, su kuria Lietuva užmezgė diplomatinius santykius. Jungtinių Tautų Organizacijai priklauso 193 šalys narės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na, jo

na, jo portretas
Ir sugalvok gi šitaip. Tai ne kiekvienam lemta. Didelis anūkėlio pasiekimas - aukščiau jau niekur. Dabar su baltom kelnėm galės ir ten turistauti, ar ne?

Marazmas

Marazmas portretas
Su Kinija susipyko, su Afrika mezga santykius. .. Gal nauja imigrantu krypti atidarys? Lietuvos arabai nerimsta…

Oooo blt

Oooo blt portretas
Čia tai bent ,o čia tai pasiekimai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių