Quantcast

Lietuva smerkia padažnėjusias represijas ir smurtą prieš žiniasklaidos darbuotojus

  • Teksto dydis:

Lietuva pirmadienį prisidėjo prie penkių Žurnalistų saugumo draugų grupių, veikiančių pagrindinėse tarptautinėse organizacijose (UNESCO Paryžiuje, Jungtinėse Tautose (JT) Niujorke ir Ženevoje, ESBO Vienoje ir Europos Taryboje Strasbūre) išplatinto bendro pareiškimo, smerkiančio atakas, represijas ir smurtą prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus.

Pareiškimas išplatintas, minint Tarptautinę dieną, skirtą panaikinti nebaudžiamumą už nusikaltimus prieš žurnalistus. Pareiškime, kaip nurodo Užsienio reikalų ministerija, atkreipiamas ypatingas dėmesys į padažnėjusius išpuolius prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, ypač prieš žurnalistes moteris.

Pareiškime taip pat pabrėžiamas žurnalistų nepakeičiamas vaidmuo, skatinant informacijos skaidrumą ir valstybės institucijų atskaitomybę COVID-19 pandemijos metu, suteikiant bendruomenėms prieigą prie patikimos ir patikrintos informacijos bei informuojant apie priemones, skirtas pažaboti viruso plitimą.

Lietuva kartu su Prancūzija ir Graikija pirmininkauja Žurnalistų saugumo darbo grupei Niujorke ir kartu su Prancūzija ir Švedija – Vienoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
kam ta tuscia retorika ?

Anonimas

Anonimas portretas
Šnipai ir neramumų kurstytojai labai mėgsta apsimesti žurnalistais. Juk neapsimesi traktoristu ar virėju...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių