Quantcast

Lietuva skirs Ukrainai papildomus 10 mln. eurų atstatymo darbams

  • Teksto dydis:

Lietuva skirs Ukrainos nacionaliniam bankui papildomus 10 mln. eurų neatidėliotiniems atstatymo darbams, pranešė premjerė Ingrida Šimonytė, dalyvaujanti Ukrainos atstatymo konferencijoje Lugane Šveicarijoje.

„Turime tęsti ir spartinti karinę, humanitarinę ir finansinę pagalbą, kad Ukraina laimėtų šį karą greičiau. Lietuvos dvišalės pagalbos Ukrainai ir paramos pabėgėliams iš Ukrainos mūsų šalyje apimtys viršija pusę milijardo eurų. Lietuva perves papildomus 10 mln. eurų Ukrainos nacionaliniam bankui neatidėliotiniems atstatymo darbams. Lietuva rems Ukrainą iki jūsų ir mūsų pergalės! Ir po jos“, – Ukrainos reformų konferencijoje antradienį sakė premjerė I. Šimonytė.

Negalime prikelti Rusijos nužudytų žmonių, bet turime realią galimybę priversti agresorius sumokėti reparacijas.

Jos teigimu, tinkamiausias ir teisingiausias būdas telkiant finansavimą Ukrainos atstatymui būtų konfiskuoti ir panaudoti sankcijomis įšaldytą Rusijos turtą.

„Negalime prikelti Rusijos nužudytų žmonių, bet turime realią galimybę priversti agresorius sumokėti reparacijas. Nes bent kartą šie pinigai laikomi mūsų bankuose ir prišvartuoti mūsų prieplaukose, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime cituojama premjerė. – Raginu Europos Sąjungą ir visas Europos Sąjungai nepriklausančias valstybes, kurios įvedė sankcijas, sukurti teisinį turto konfiskavimo mechanizmą ir paversti sankcijas iš tiesų veiksmingomis“.

Lietuvos ministrė pirmininkė taip pat atkreipė dėmesį, kad nuo Rusijos besiginanti Ukraina neatidėjo reformų, bet paspartino jų vykdymą, siekdama atstatyti dar geresnę Ukrainą.

Ji pažymėjo, kad dabar yra Ukrainos draugų ir partnerių eilė įrodyti, jog nuo diskusijų galima greitai pereiti prie bendrų darbų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos reformų konferencijaIngrida Šimonytėparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių