Quantcast

Lietuva ragina griežtinti sankcijas Rusijai dėl pasų išdavimo Donbase

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį paragino sugriežtinti sankcijas Rusijai dėl jos sprendimo palengvinti Rusijos pilietybės suteikimo tvarką Rytų Ukrainos gyventojams.

Maskvos sprendimą lengviau išduoti rusiškus pasus Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse, kurias kontroliuoja Rusijos remiami separatistai, ministerija pavadino „neteisėtu kišimusi į Ukrainos vidaus reikalus, grubiu Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimu“.

„Lietuva kviečia tarptautinę bendruomenę griežtai pasmerkti šiuos nepateisinamus Rusijos veiksmus, ragina nepripažinti neteisėtai išduotų Rusijos Federacijos dokumentų ir nuosekliai stiprinti sankcijas Rusijai už tęstinį Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimą“, – rašoma URM pareiškime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė įsaką, leisiantį Rytų Ukrainos gyventojams paprasčiau gauti Rusijos pilietybę. Tokią teisę turės tam tikrų Ukrainos Donecko ir Luhansko sričių rajonų nuolatiniai gyventojai.

Anot Lietuvos URM, tokio sprendimo priėmimas Ukrainoje tik ką pasibaigus prezidento rinkimams vertintinas kaip sąmoningas spaudimo didinimas Ukrainai ir jos išrinktam prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Rumunai Vengrai irgi išduoda pasus:) Ir lenkai savo korta kyša:) Jokiu problemu tai niekam nekelia?

Jau kam

Jau kam portretas
labjausiai reik rūpintis Donbasu ar Ukraina, tai Lietuvai.:D) Tiksliau ne Lietuvai o jos valdžiukams ir kitiems tvartellio pakalikams.REIKIA SAVO ŠALIES GEROVĖS ŽIŪRĖTI o ne kištis kur nieks neprašo

TvartelioZinios

TvartelioZinios portretas
Man sitoks Rusijos veiksmas yra absoliuciai nebesuprantamas, nes iki siol Rusija tvirtino eile metu , kad Donecko problema yra vidine Ukrainos suverenios ir nepriklausomos respublikos problema.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių