Quantcast

Lietuva pasmerkė rinkimus Donecke ir Luhanske

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) sekmadienį pranešė griežtai smerkianti Donecke ir Luhanske vykdomus rinkimus.

Anot URM, šie rinkimai vykdomi neteisėtai, jie prieštarauja tarptautinės teisės normoms.

„Tokie vadinamieji „rinkimai“ šiurkščiai pažeidžia Minsko susitarimus, Ukrainos įstatymus ir nesudaro sąlygų piliečiams minėtuose Ukrainos regionuose laisvai pareikšti savo politinę valią“, – teigiama pareiškime.

Anot jo, ypač kelia nerimą, kad šiuos „rinkimus“ lydi tolesnė Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainos teritoriją, nesiliaujantys paliaubų pažeidimai ir situacijos Azovo jūroje eskalavimas bei militarizavimas.

„Tokie neteisėti veiksmai šiurkščiai pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą, laužo tarptautinius susitarimus ir turės rimtų pasekmių tolesniems tarptautinės bendrijos santykiams su Rusija“, – pabrėžia Lietuvos URM.

Tokie neteisėti veiksmai šiurkščiai pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą, laužo tarptautinius susitarimus ir turės rimtų pasekmių tolesniems tarptautinės bendrijos santykiams su Rusija.

„Dar kartą pabrėžiame, kad vienintelis teisėtas pagrindas savivaldos rinkimams Ukrainos teritorijoje rengti yra Ukrainos Konstitucija ir įstatymai“, – rašoma pareiškime.

Jame taip pat Rusija raginama laikytis Minske prisiimtų įsipareigojimų išvesti savo karines pajėgas iš Ukrainos teritorijos, nutraukti bet kokios paramos teikimą nelegalioms ginkluotoms grupuotėms Donbase ir atkurti valstybės sienos su Ukraina kontrolę.

„Pabrėžiame, kad būtina tęsti sankcijas Rusijos Federacijai tol, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai ir atkurtas Ukrainos teritorinis vientisumas“, – nurodo URM.

Kremliaus remiamų Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų įkurtose pasiskelbusiose Donecko ir Luhansko respublikose sekmadienį vyksta savivaldos rinkimai.

Vašingtonas ir Briuselis tvirtina, kad šie rinkimai dar labiau apsunkins pastangas užbaigti konfliktą, per kurį nuo 2014 metų žuvo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

2014 metais Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir parėmė sukilimą Rytų Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: Rytų UkrainarinkimaiURM

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuve

lietuve portretas
ka cia tie laikrasciai raso nusispjauti tiems lietuviams ant ukrainos

Valdereza

Valdereza portretas
Kiek čia kremliokiškų komentatorių priviso, ohoho. Iš kur tik tiek jūsų imasi. Sėkmės Ukrainai šalies gynyboje nuo kremliaus invazijų!

vvv fon l

vvv fon l portretas
Na jau virsune.Klerkai leiskit Ukrainai pasirinkti kaip gyventi.Issiluokit savo kiema tada dirykites i svetima
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių