Quantcast

Lietuva pareiškė protestą Rusijai dėl Irkutske pašalintų monumentų politiniams kaliniams

  • Teksto dydis:

Lietuva antradienį pareiškė protestą Rusijai dėl Irkutsko srityje pašalintų monumentų, skirtų Lietuvos ir Lenkijos tremtiniams ir politiniams kaliniams pagerbti.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, protestas pareikštas Rusijos ambasados Lietuvoje laikinajam patikėtiniui Aleksanderiui Elkinui.

„Lietuvos URM pasmerkė tokius Rusijos veiksmus dėl monumentų – paminklo ir kryžiaus, skirtų Lietuvos ir Lenkijos tremtiniams ir politiniams kaliniams pagerbti pašalinimo iš jų buvimo vietos. Tokie kryptingi Rusijos veiksmai neteisėtai šalinant represuotiems asmenims, tremtiniams skirtus paminklus ir pagarbos ženklus negali būti vertinami kitaip nei istorinės tiesos ir totalitarinio režimo aukų atminimo niekinimas“,  – pažymi URM.

Tai jau antras toks incidentas per kelis mėnesius. Balandžio pabaigoje Rusijos ambasados laikinasis patikėtinis taip pat buvo iškviestas į ministeriją dėl Rusijos Permės srityje nugriauto paminklo ten palaidotiems tremtiniams iš Lietuvos ir Lenkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trumpai...

trumpai... portretas
Juokiasi puodas , kad katilas juodas

jo draugiska tauta,kuri suvaro peili i nugara,

jo draugiska tauta,kuri suvaro peili i nugara, portretas
Ant kiek rusai yra durniai,nemasto,,,,jusu kariai okupavo musu zemes,jus ateje zudet nekaltus zmones uz ka mums jusu zudykus gerbti,o musu zmones jus isvezet po prievartair nuzudet tai yra skirtumas ar ne ne mes ten vaziavom bet jus juos istremet,tai kas cia kaltas,svolaciai jus prakeikti,kiek musu zmoniu nuzudet ,istremet ,ir dar jus dristat liginti,matos kokie cia rasantys putleristai,rusams nera nieko svento,net dabar ziurejau,,,kada suzeide rusjos kareivi,viena is keturiu,tai visi trys kareiviai pripuole prie suzeisto kareivio ateme daiktus ir paliko guleti nukraujavimui ,tai cia parodo kas per zmones rusai,net savo negelbsti,zverys ir tie nera tokie ziaurus,ir dar cia raso apie paminklus,tokius parazytus visus reikia issiusti i rusija,tegu ten pagyvena savo zemeje,ir nejuodina kitas tautas,pirma paziurekit kas jus tokie ,visas pasaulis pamate tikra veida rusijos,

pelytė

pelytė  portretas
pradėjo , drambliukas atsakė straubliu mosuodamas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių