Quantcast

Lietuva nepritaria „vienašaliam“ Palestinos pripažinimui

  • Teksto dydis:

Lietuva nepritaria vienašališkam Palestinos pripažinimui ir pasisako už sprendimą, pasiektą derybomis, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Turime vengti bet kokių vienašalių žingsnių ir elgtis atsargiai. Galutinis taškas yra aiškus: dviejų valstybių sprendimas, visi tai remia. Bet kaip tai pasiekti? Manau, kad vienintelis būdas - per derybas“, - žurnalistams Briuselyje sakė Lietuvos ministras.

Palestiniečiai siekia valstybės Izraelio okupuotame Vakarų krante ir blokuojamame Gazos ruože su sostine Rytų Jeruzalėje. Šias žemes Izraelis užėmė per 1967 metų karą. Izraelio kariai ir naujakuriai iš Gazos pasitraukė 2005 metais.

Izraelio ir palestiniečių derybos nutrūko šiemet balandį.

Švedijos Vyriausybė Palestinos valstybę oficialiai pripažino spalio 30 dieną. Kiek anksčiau už pripažinimą neįpareigojančiame balsavime pasisakė britų parlamentarai. Balsavimus ateityje planuoja Ispanija, Prancūzija bei Airija.

2011 metais Lietuva buvo viena iš vos 14 valstybių, balsavusių prieš Palestinos narystę Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijoje (UNESCO). 2012 metais Lietuva nusprendė susilaikyti per balsavimą Generalinėje Asamblėjoje dėl aukštesnio diplomatinio statuso Palestinos savivaldai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemaisykit

nemaisykit portretas
lietuvos ir storo geju draugo gyvenancio menulyje...

karksėk kiek nori

karksėk kiek nori portretas
Loja loja šuo, o karavanas eina. Palestina jau pripažinta. Palestija yra tų žemių savininkė, o pro šalį pravažiuojnatieji ir LR pridergė, nebeįmanoma atgal visų į šūdvežius perrašyt, kliedi, kad buvo "savininkai".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių