Quantcast

Lietuva kviečia konsultacijų savo ambasadorių iš Minsko

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienį intensyviai konsultavosi su Europos Sąjungos kolegomis dėl Minsko režimo reikalavimo, kad Lietuva ir Lenkija sumažintų savo darbuotojų ambasadose Baltarusijoje skaičių.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius telefonu kalbėjo su ES vyriausiuoju įgaliotiniu Josepu Borrelliu, Lenkijos užsienio reikalų ministru Zbigniewu Rau bei Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu. Šiuo metu dėl situacijos taip pat tariasi ES ambasadoriai Minske.

“Mūsų tikslas maksimaliai išsaugoti diplomatinius kontaktus. Tokią žinią nusiuntėme ir Baltarusijos pusei, su kuria kol kas sutarėme, kad laikinas ambasadorių pakvietimas konsultacijoms pasitarnautų įtampos mažinimui ir padėtų išsaugoti diplomatinį atstovavimą ambasadorių lygiu. Kartu su lenkais jau priėmėme sprendimą kviesti ambasadorius iš Minsko konsultacijų”, – URM pranešime cituojamas L. Linkevičius.

Pasak ministro, dėl personalo nemažinimo bent kol kas sutarti nepavyko, bet jei Baltarusija ir toliau reikalaus, bus imtasi adekvačių – „veidrodinių“ – priemonių. Esame dėkingi ES kolegoms už demonstruojamą solidarumą. Visus savo veiksmus URM toliau koordinuojasi su Lenkija ir su kitomis ES šalimis narėmis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aaachaaaaachaa

Aaachaaaaachaa portretas
Tai užvakar buvo pasiulymas ambasadoriui švykti ir susilyginti ambasadu darbotoju skaičiu. Linkevič sake fu fu fu kas čia per pasiulymai. Šiandien jau pasirodo kad buvo Reikalavimas:) Ir pasirodo Linkevičiaus kontora grasina imtis veidrodiniu priemoniu:) KuR.va Linai nebejuokink pasaulio. BY ambasadorius jau gryžes Minske "konsultojasi" darbotoju skaičius minimizuotas. Lineli tu arba išeik arba bent atleisk savo PR kartu su speech writer'iu:) Klounada kažkokia

Peniūkšlis \\\\\.../////

Peniūkšlis  \\\\\...///// portretas
Gera ministro duona,tai ne LTSR komsamolco.Taukų priaugo,o proto nei gramo.Lianzperdžių KGB-istinė marijonetė.Už tokią "politiką" normalioje valstybėje turėtų stoti prieš teismą komsmolcas.

Galit padėt

Galit padėt portretas
tašką bendradarbiavimui su Baltarusija asilai be smegenų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių