Quantcast

Lietuva ir Indija pasirašys ekstradicijos sutartį

Lietuva ir Indija kitą savaitę pasirašys ekstradicijos sutartį, numatančią nusikaltėlių abipusio išdavimo sąlygas ir tvarką.

Pagal sutartį, asmenys galės būti išduodami, jeigu „asmuo pasislėpė, padaręs nusikaltimą kitoje šalyje arba pasislėpė nuo teismo skirtos bausmės“, BNS sakė Teisingumo ministerijos atstovas spaudai Audris Kutrevičius.

„Sutartis numato, kad piliečių išdavimas negalimas. Lietuva neišduoda Lietuvos piliečių Indijai, o Indija neišduoda Indijos piliečių Lietuvai“, – teigė A.Kutrevičius.

Ekstradicijos sutartį šią savaitę palaimino Indijos vyriausybė, ji bus pasirašyta ateinantį pirmadienį. Tai Delyje padarys šios šalies išorinių santykių ministrė Sushma Swaraj (Sušma Svaradž) ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Ekstradiciją vykdanti Generalinė prokuratūra teigia, kad iki šiol tokių atvejų, kad būtų kilęs poreikis kreiptis į Indiją dėl asmens perdavimo vykdant baudžiamąjį persekiojimą, nėra buvę.

„Tačiau atsižvelgiant į tai, kad žmonės vis dažniau keliauja į tolimas šalis, tokios sutarties pasirašymą (Generalinė prokuratūra) vertina kaip reikalingą ir savalaikį“, – BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Ekstradicijos sutartis Lietuva yra pasirašiusi su Jungtinėmis Valstijomis ir Kinija. Dar su septyniomis šalimis ekstradicijos klausimai yra numatyti sutartyse dėl teisinio bendradarbiavimo.

Europos Sąjungos (ES) viduje nusikaltėliai išduodami pagal Europos arešto orderį. Vienos šalies teisminės institucijos išduotas orderis galioja visoje Bendrijoje.

Lietuvos ir Indijos diplomatijos vadovai pirmadienį taip pat pasirašys sutartį dėl oro susisiekimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių