Quantcast

Lietuva ir Azerbaidžanas stiprina bendradarbiavimą

Lietuva ir Azerbaidžanas dalinsis naudinga informacija, gerąja patirtimi darbo ir socialinės politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimais.

Tokį susitarimą dėl bendradarbiavimo Baku pasirašė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir Azerbaidžano darbo ir gyventojų socialinės apsaugos ministras Sahil Babayev.

Bendradarbiaujant didžiausią dėmesį planuojama skirti darbo kodekso, socialinio draudimo ir pensijų klausimams, taip pat negalios politikos tobulinimui, užimtumo paslaugų, aktyvios darbo rinkos politikos formavimui ir socialinės rizikos grupių bei jaunimo integravimui į darbo rinką, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

„Šis susitarimas įtvirtina jau užmegztus ryšius. Per pastaruosius metus mūsų ekspertų vadovaujama komanda stipriai prisidėjo prie Azerbaidžano valstybinių įdarbinimo paslaugų modernizavimo – abi šalys įgavo vertingos patirties“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministras L.Kukuraitis.

Pasak ministerijos, pasirašytas susitarimas ne tik leis plėtoti dvišalį bendradarbiavimą, bet ir padės tinkamai įgyvendinti Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo politikos tikslus.

Lietuvos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ekspertai dalyvavo nuo 2017 m. vykdomame Europos Sąjungos Dvynių projekte „Parama Azerbaidžano Respublikos darbo ir gyventojų socialinės apsaugos ministerijai modernizuojant Azerbaidžano Respublikos valstybines užimtumo tarnybas“.

Šį Dvynių projektą, kuriuo siekta padėti Azerbaidžanui modernizuoti valstybines įdarbinimo paslaugas, įgyvendino socialinės apsaugos ir darbo viceministrės Eglės Radišauskienės vadovaujamas Lietuvos-Austrijos-Švedijos konsorciumas.

Dvejus metus Lietuvos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Lietuvos Užimtumo tarnyba bei Austrijos ir Švedijos ekspertais padėjo kolegoms Azerbaidžane kurti įdarbinimo sistemą, kuri padėtų efektyviai atliepti darbo ieškančių asmenų ir darbdavių poreikius.

Šis Dvynių projektas baigiasi, tačiau pasirašytas susitarimas leis ir toliau užtikrinti pagalbos Azerbaidžanui teikimą socialinės apsaugos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių