Quantcast

Liberalų sąjudžio sąrašo viršuje – V. Čmilytė-Nielsen, A. Bagdonas, V. Pranckietis

Opozicinio Liberalų sąjūdžio partijos nariai šeštadienį baigė reitinguoti kandidatus į Seimą ir patvirtino jų sąrašą. Jo viršuje atsidūrė partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Neringos savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Andrius Bagdonas ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Dešimtuke toliau rikiuojasi Seimo narys, olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, penktoje vietoje – Trakų rajono merė Edita Rudelienė.

Šeštas – buvęs partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, toliau seka TSPMI profesorius, politologas Raimundas Lopata Seimo narys, Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas Simonas Gentvilas, Seimo kontrolierių įstaigos žmogaus teisių vyriausiasis konsultantas, protokolo ir etiketo ekspertas Arminas Lydeka, partijos pirmininkės pavaduotojas, buvęs Kauno vicemeras Simonas Kairys.

V. Čmilytė-Nielsen partijos tarybai sakė, kad Liberalų sąjudis turi tvirtą pagrindą sulaukti rinkėjų pasitikėjimo.

„Mes ne tik atsinaujinome, bet ir išsaugojome savo organizacinį ir kūrybinį potencialą. Mes įsitvirtinome kaip parlamentinė jėga, į kurios nuomonę reikia įsiklausyti ir esame kylanti, auganti partija“, – partijos tarybai sakė pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad Liberalų sąjūdis yra vienintelė partija, savo pavadinime išlaikiusi liberalizmo sąvoką.

„Esame liberalai, nesidangstantys įvairiais eufemizmais. Mano požiūriu, liberalizmas nėra nei laisvė daryti ką noriu, nei tarnystė kokiems nors interesams“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Tuo metu Seimo pirmininkas V. Pranckietis, šią savaitę paskelbęs apie planus rinkimuose dalyvauti su liberalais, teigė, kad šios partijos sąraše atsidūrė neatsitiktinai.

„Tikrai čia neatsiradau atsitiktinai. Turbūt su tokiomis mintimis ir truputį geru pavydu vaikščiojau, visada galvodavau, kad galėčiau ir aš susitapatinti su ta bendruomene“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

„Aš neturiu intereso lošti tik partijos korta, turiu interesą visai Lietuvai, todėl atsiradau ten, kur yra sprendžiami visos Lietuvos klausimai“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Pranckiečio, Liberalų sąjūdžio programoje galima rasti vienijančių ir kuriančių aspektų.

„Gilinausi į programą, į siauresnę ir platesnę. Manau, kad joje galime atrasti tokių dalykų, kurie mus vienytų, vestų, kurtų, o ne ardytų“, – sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas partijos tarybai dėkojo už parodytą pasitikėjimą ir juokavo, kad jis „turbūt, yra nevertai per didelis“.

Šeštadienį vykstančioje partijos taryboje taip pristatytos rinkimų programos gairės. Kaip teigia V. Čmilytė-Nielsen, programoje išskiriamos penkios pagrindinės kryptys: galimybės veikti savarankiškai dirbantiems žmonėms, stipri sveikatos apsaugos sistema, švietimas, gamtai draugiška ekonomika ir žmogaus teisės.

Programą pristatęs pirmininkės pavaduotojas Simonas Kairys sakė, kad liberalai sieks mažinti gyventojų pajamų mokestį (GPM) ir pridėtinės vertės mokestį (PVM).

Programoje deklaruojamas siekis efektyviai dirbti su užsienio investuotojais ir startuoliais – liberalai teigė įsipareigojantys iki 2025 metų sukurti 50 tūkst. naujų darbo vietų bioekonomikoje ir žiedinėje ekonomikoje. Be to, partija žada skatinti privačias investicijas į atsinaujinančios energetikos plėtrą

Programoje taip pat iškeltas tikslas išvalyti visas Lietuvos upes nuo taršos, miškingumą padidinti iki 35 procentų.

Švietimo srityje siūlomas savarankiškos mokyklos modelis, krašto apsaugos sistemoje S. Kairys pabrėžė pilietinio pasipriešinimo, kaip tiesioginės paramos kariuomenei, aktyvinimą bei įsipareigojimą nuosekliai didinti krašto apsaugos finansavimą.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
PAS MUS PARTIJOS , TAI POLITINIŲ PROSTITUČIŲ PRIEGLAUDA , anekdotų herojus Petriukas sakė auklėtojai --PARTIJOS KRUŠA TĖVYNĘ , ,O LIAUDIS KLŪPO ANT KELIŲ IR VERKIA .

šitiems defektuotiems sąrašiniams liberastams

šitiems defektuotiems sąrašiniams liberastams portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

vištos walmora\\\\\\///////

vištos walmora\\\\\\/////// portretas
Kas pasitikit I.Šimonyte,spaudžiam ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių