Quantcast

Lenkų rinkimų akcija spręs, ar prisijungti prie valdančiosios koalicijos

Penktadienį Lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) rinksis į partijos tarybos posėdį, kurio metu bus nuspręsta, ar prisijungti prie „valstiečių“, Socialdemokratų darbo partijos ir „tvarkiečių“ derybų dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

Pasak LLRA-KŠS lyderio Valdemaro Tomaševskio, svarbiausias aspektas yra Vyriausybės programos suderinimas su potencialiais valdančiosios daugumos partneriais. Tarp LLRA-KŠS reikalavimų yra vaiko pinigų didinimas iki 120 eurų, nemokami vaistai pensininkams, savivaldos finansavimo didinimas ir kt.

Jo teigimu, LLRA-KŠS nereikalauja konkrečių ministrų postų.

„Jeigu pavyks suderėti programines nuostatas, mes galime remti Vyriausybę ir be postų“, - pirmadienį sakė V. Tomaševskis. Tačiau tai, anot jo, - derybų reikalas.

„Valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ nuo pastarosios savaitės iš naujo bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašiusios memorandumą, šios partijos laukia, kad prie valdančiosios daugumos prisijungtų ir LLRA-KŠS. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
ŠI PARTIJA, PAPRASTAI, NETURI KĄ PASIŪLYTI,JIE TURI TIK PRETENZIJŲ

Italas

Italas portretas
Įdomu, kodėl žmonės, gyvenantys pagal pragyvenimo maksimumą, nustato visiems likusiems pragyvenimo minimumą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių