Quantcast

Lenkijos prezidentas: norėčiau padėkoti broliams lietuviams už kartu nueitą kelią

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) sako norintis padėkoti lietuviams už kartu nueitą istorinį kelią, šalims kartu minint Gegužės 3-iosios Konstitucijos 230-ąsias metines.

„Labai džiaugiuosi, kad minint 230-ąsias Gegužės 3-iosios Konstitucijos metines mes švenčiame kartu – lenkai ir lietuviai, mums labai malonu priimti Varšuvoje priimti Lietuvos prezidentą G. Nausėdą, labai simbolinis įvykis yra šis Lenkijos Seimo narių ir senatorių bendras susirinkimas su Lietuvos Seimo nariais“, – pirmadienį per bendrą minėjimą sakė A. Duda.

Pirmadienį Lietuva ir Lenkija drauge mini Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado akto 230-ąsias metines. Ta proga Vilniuje ir Varšuvoje surengtas bendras nuotolinis šventinis Lietuvos ir Lenkijos parlamentų minėjimas.

Labai džiaugiuosi, kad minint 230-ąsias Gegužės 3-iosios Konstitucijos metines mes švenčiame kartu – lenkai ir lietuviai.

„Svarbiausia, kad šiandien esame kartu, kartu plaka lenkų ir lietuvių širdys, mes tuo įrodome savo istorinį artumą ir didžiuojamės didžiuliais Abiejų Tautų Respublikos pasiekimais, kartu mes didžiuojamės bendru darbu Gegužės 3-iosios konstitucija“, – per minėjimą kalbėjo A. Duda.

„Lenkų vardu norėčiau labai nuoširdžiai padėkoti broliams lietuviams už istorinį mūsų kartu praeitą kelią, ginant mūsų ir jūsų laisvę, remiant vienas kitą“, – sakė Lenkijos prezidentas.

Pirmadienį Gegužės 3-iosios Konstitucijos 230-ųjų metinių proga Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia vieši Lenkijoje, Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moravieckis) sekmadienį lankėsi Vilniuje.

Gegužės 3-iosios Konstitucija laikoma pirmąja Konstitucija Europoje. Ji priimta Abiejų Tautų Respublikos Ketverių metų Seimo 1791 metų gegužės 3 dieną.

Lenkijoje gegužės 3-oji yra svarbi valstybinė šventė, tuo metu Lietuvoje ši data minima kukliau, nes Konstitucija, kai kuriais vertinimais, sumažino Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės savarankiškumą bendroje valstybėje su Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
Kada gi lenkai tapo broliais lietuviai? Gal tada kai Pilsudski's okupavo dalį Lietuvos.

Čia ne "juokum darbs".

Čia ne "juokum darbs". portretas
Su Lenkija kaip ir su Kovidu visada reikia išlaikyti pakankamą atstumą, kak neprikibtų zarazą. Kitu atveju laukia nemaloni ateitis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių