Quantcast

Laisvės partijos valdyba vertins situaciją koalicijoje: tokiu metu nenorime vadovautis emocijomis

  • Teksto dydis:

Laisvės partijos valdyba trečiadienį planuoja svarstyti situaciją koalicijoje, kai dalies partnerių palaikymo nesulaukė partijai svarbūs įstatymų projektai.

„Tarsimės šiandien valdyboje, platesnę poziciją priims ne valdyba, o didesnė Laisvės partijos narių grupė, tai yra politinė taryba“, – trečiadienį LRT sakė Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Svarbiausias klausimas yra, kaip padaryti, kad tie žmonės, kurie atidavė balsą Laisvės partijai ar tiki pozityvios politikos idėja, optimistinės politikos idėja, pagarbos žmogaus teisėms idėjomis, kad jie nenusiviltų politiniu procesu, kurį turėjome Seime, ir kad jie žinotų, jog Laisvės partija neatsitraukia nuo šitų idėjų. Mes sieksime jų įgyvendinimo“, – teigė ji.

Anot A. Armonaitės, kai kurių partnerių elgesys praėjusią savaitę nuvylė, tačiau kalbėti apie traukimąsi iš koalicijos nėra geriausias metas.

Norime nedaryti staigių judesių ir nesivadovauti emocijomis, kad tokiu Lietuvai svarbiu metu – per pandemiją, per pabėgėlių krizę – vyktų kokių nors turbulencijų.

„Mes Lietuvoje turime niekaip nesibaigiančią pandemiją, taip pat migrantų krizę, esame pradėję keletą labai svarbių reformų (...), tad norime nedaryti staigių judesių ir nesivadovauti emocijomis, kad tokiu Lietuvai svarbiu metu – per pandemiją, per pabėgėlių krizę – vyktų kokių nors turbulencijų“, – teigė partijos pirmininkė.

„Tačiau natūralu, kad Laisvės partijos nariams, Laisvės partijos rinkėjams kyla klausimų, kaip mums įgyvendinti pokyčius, kuriais mes tikime (...) Natūralu, kad tokiame kontekste mums reikia pasitarti“, – sakė ji.

A. Armonaitė pabrėžė, kad Laisvės partijos nariai Seime visuomet palaiko Vyriausybės ir partnerių projektus.

„Neslėpsiu, jog po praeitos savaitės buvo nemažai nusivylimo, nes Laisvės partijos frakcija Seime yra patikima partnerė, ir visada tie klausimai, kurie numatyti koalicijos sutartyje ar tie klausimai, kurie numatyti Vyriausybės programoje, ir kai kurie kiti klausimai, kurie svarbūs mūsų koalicijos partneriams, mūsų 11 balsų visuomet buvo ir stovėjo toje pusėje. Mes irgi to solidarumo tikimės tais klausimais, kurie Laisvės partijai svarbūs“, – tvirtino politikė.

Seimas lapkričio 11 dieną atmetė įstatymo projektą, kuriuo būtų dekriminalizuotas nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimas ir turėjimas.

Projekto neparėmė keliolika valdančiųjų.

Po penkis Liberalų sąjūdžio ir konservatorių atstovus balsavime nedalyvavo, konservatorius Audronius Ažubalis balsavo prieš, o jo partiečiai Paulius Saudargas ir Laurynas Kasčiūnas balsuodami susilaikė.

Keliolikai valdančiosios koalicijos atstovų balsavus prieš arba nedalyvavus, šiemet gegužę Seimas taip pat atmetė Partnerystės įstatymo projektą. 

Šie projektai buvo Laisvės partijos rinkimų programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kOKIA PRADZIA TOKS IR DARBAS

kOKIA PRADZIA TOKS IR DARBAS portretas
SIOS PARTIJOS PATI PRADZIA EINANT I RINKIMUS BUVO NETEISETA,NES DOKUMENTAI BUVO PATEIKTI PASKUTINE DIENA JAU PO DARBO VALANDU.tAI LABAI DIDELIS RINKIMU ISTATYMO PAZEIDIMAS.jIE IS VISO NEGALEJO DALYVAUTI RINKIMUOSE. O kai si mergele nebuvo nubausta tai ji pasijaute viska galinti - jai istatymai nebegalioja.Daro tai ko ji nori,o niekas seime nekreipia i tai demesio.Tai papiktina nemaza dali tautos,labai paveike seimo teigiama ivaizdi salyje.

Pries

Pries portretas
Rinkimu programoje laisves partija zadejo spresti klausima del dvigubos pilietybes bet po apgaulingu rinkimu jau tas pazadas pamirstas

Si

Si portretas
Si partja i seima pateko apgaules budu ir tegul kaukes pasikeicia i medicinines sios partjos zmones gyvena klaidoje jie negali dirbti valstybes istaigose
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių