Quantcast

Laisvės partijos atstovas sukritikavo šešėlinės Vyriausybės darbą: kursto nesantaiką

„Valstiečių“ šešėlinei Vyriausybei deklaravus paramą iniciatyvinei asmenų grupei, kuri reikalauja Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus atsistatydinimo, Laisvės partijos frakcijos narys Vytautas Mitalas teigia, kad Ramūno Karbauskio vadovaujamame neformaliame Ministrų Kabineto darbe galima įžvelgti nesantaikos kurstymą.

Pasak Seimo vicepirmininko, apskritai, susidaro įspūdis, kad apie šešėlinės Vyriausybės sudarymą pranešę „valstiečiai“ kol kas daugiausiai dėmesio skiria ne konstruktyviam darbui opozicijoje, tačiau Laisvės partijos teiginių kritikai.

Pirmadienį vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinės Vyriausybės posėdyje keltas klausimas dėl T. V. Raskevičiaus likimo užimame poste. Šešėlinis Ministrų Kabinetas kone vienbalsiai sutiko, kad reikia pagelbėti visuomenininkais prisistatantiems asmenims, kurie reikalauja seksualinės orientacijos neslepiančio Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko atsistatydinimo. Ši iniciatyvinė grupė skelbiasi surinkusi 365 tūkst. iniciatyvą remiančių gyventojų parašų.

Kurstoma žmogaus asmenybės atžvilgiu, jo įsitikinimų, jo pažiūrų ar net jo orientacijos. Visa tai ne tik kad garbės nedaro, bet yra labai pavojingas žaidimas su demokratija.

„Surinkti daug ką galima dėl įvairiausių klausimų, kurie kelia nerimą, bet reikia turėti dalykinės kritikos. Šiuo atveju dėl Žmogaus teisių komiteto veiklos nėra pozicijos. „Valstiečiai“ taip pat nieko konkretaus neįvardija. Tad viskas primena ne politinę visuomeninę akciją, bet – ką sako ir kai kurie teisininkai – nesantaikos kurstymą. Ir kurstoma žmogaus asmenybės atžvilgiu, jo įsitikinimų, jo pažiūrų ar net jo orientacijos. Visa tai ne tik kad garbės nedaro, bet yra labai pavojingas žaidimas su demokratija. Tai, kad kažkas kažkam nepatinka... Juk tokiu principu galima daug ką uždrausti“, – Eltai sakė V. Mitalas.

Politikas teigia apskritai pasigendąs konstruktyvumo R. Karbauskio šešėlinės Vyriausybės darbe. Bent jau pirmadienį vykusiame posėdyje, pažymėjo V. Mitalas, „valstiečiai“ daugiausiai dėmesio skyrė Laisvės partijos programinių siekių kritikai.

„Kiek man teko užmesti akį į šešėlinės Vyriausybės posėdį, tai visa pirmoji dalis yra skirta Laisvės partijos politikos aptarimui. Tiek apie Tomą Vytautą Raskevičių, tiek apie Artūro Žukausko pasisakymus Švietimo komitete. Iš to aš suprantu, kad „valstiečiai“ save formuoja kaip alternatyvą Laisvės partijai. Tad galbūt šešėlinė Vyriausybė yra tam skirta. Bent jau toks vaizdas iš pirmojo posėdžio susidarė“, – teigė jis.

Visuomenininkais prisistatantys asmenys ragina trauktis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką, Laisvės partijai priklausantį T. V. Raskevičių iš einamų pareigų. Jie teigia surinkę šią iniciatyvą remiančių 365 tūkst. parašų.

Po penktadienį surengtos spaudos konferencijos peticijos iniciatoriai ketino surinktus parašus pristatyti Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen. Tačiau parlamento vadovė tuomet dirbo nuotoliniu būdu ir su iniciatoriais susitikti bei asmeniškai priimti parašų negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Užsičiaupk kudakavęs ,amžinai nuskriaustas

Rasa TO STEBĖTOJAS

Rasa  TO STEBĖTOJAS portretas
TU GAIDY NE TIK LIGONIS BET IR DURNAS

onute

onute portretas
KIEKVIENAS GAIDYS VIS GIEDA KAD JO TEISĖS PAŽEISTOS O MES TIK NESANTAIKOS KURSTYTOJAI SENA PIDARU DAINELĖ PASAKYTA TOKIO PAT PIDARO ADVOKATO AR NE TAIP MITALAI
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių