Quantcast

Laisvės partija siekia įgyvendinti žmogaus teisių programą

Laisvės partijos, penktadienį inicijavusios diskusiją apie lygias teises bei pristačiusios savo žmogaus teisių programą, pirmininkė Aušrinė Armonaitė neslepia, kad, dalyvaudama aktyvioje politikoje, Laisvės partija matytų šalininkų ir kitose partijose.

Kartu politikė pažymi, kad, svarstant, ar jos vadovaujama partija galėtų būti valdančiojoje koalicijoje, pirmiausia atsižvelgtų, ar sulaukia pritarimo siūlomoms žmogaus teisių iniciatyvoms.

„Mes esame kalbėję savo partijos viduje, kad bus kelios žmogaus teisių temos, kurios bus mums labai svarbios, renkantis, ar mes dalyvautume valdančioje koalicijoje, ar nedalyvautume. Kam reikalinga politinė partija? Tai ne šiaip, kad susirinktų, bet kad įgyvendintų tuos pokyčius. Čia, matyt, bus viena iš sąlygų, ar Laisvės partija jungtųsi prie valdančiosios koalicijos“, – MO muziejuje organizuotame renginyje sakė A. Armonaitė.

Diskusijoje, kurioje buvo pristatyti Laisvės partijos siūlymai dėl neįgaliųjų integracijos efektyvinimo, lyčių lygybės bei žmonių teisių gerinimo, A. Armonaitė taip pat patikino, kad Laisvės partija tikėtųsi palaikymo ir tarp konservatorių bei socialdemokratų.

„Man atrodo, kad tai, ką mes aptarėme, ypač lyčių lygybę, neįgaliųjų integraciją, – mes čia rastume šalininkų, ir aš jų matau ir socialdemokratų partijoje, net ir Tėvynės sąjungoje matau, kad kai kurie parlamentarai pasirašytų po šiomis idėjomis. Nemanau, kad jos yra tabu“, – sakė parlamentarė.

A. Armonaitė taip pat atkreipė dėmesį ir į LGBT temą. Svarbu, kad ir kitos partijos matytų šios srities problematiką, pabrėžė liberalė.

Dėl LGBT tai čia taip pat yra labai svarbu.

„Dėl LGBT tai čia taip pat yra labai svarbu. Laisvės partijos misija yra ne tik būti vienintele organizacija, kuri atstovauja šiems klausimams, bet ir siekti, kad kitos partijos taip pat matytų šią problematiką ir matytų, jog šias problemas reikia spręsti“, – pridūrė A. Armonaitė, taip pat pareiškusi apmaudą, kad Lietuva iki šiol neturi partnerystės instituto bei nėra ratifikavusi Stambulo konvencijos.

„Man dėl to gėda“, – konstatavo politikė.

Penktadienį į žurnalistų bei visuomenininkų diskusiją žmogaus teisių tematika sukvietusi Laisvės partija pristatė ir nerimą keliančią statistiką: ILGA-Europe statistiniais duomenimis, Lietuva pagal teisinę LGBT asmenų apsaugą užima 32 vietą iš 49 Europos valstybių, pagal Eurobarometro duomenis, 37 proc. apklaustųjų lietuvių nurodė, kad jaustųsi nejaukiai, jei kolega darbe būtų netradicinės seksualinės orientacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Taigi. Ir ką jūs reklamuojat?

Anonimas

Anonimas portretas
Kas cia toks raudona sukne "pasidabines"? :DDD

Jėzus marija

Jėzus marija portretas
argi Armontaitė nepanaši i vyrą,?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių