Quantcast

Laisvės partija pradeda kandidatų sąrašo Seimo rinkimams reitingavimą

Antradienį prasideda atviras Laisvės partijos Seimo rinkimų sąrašo reitingavimas. Formuoti partijos kandidatų sąrašą ir nustatyti jo eiliškumą gali visi partijos nariai bei užsiregistravę draugai internetiniu balsavimu.

Iš viso formuoti partijos sąrašą oficialiame partijos internetiniame puslapyje užsiregistravo 2 345 žmonės, nepriklausantys kitoms partijoms. Teisę reitinguoti automatiškai gavo ir per 3 000 partijos narių. 

Kiekvienas draugas ir partijos narys turės po 10 reitingo taškų, kuriuos galės skirti 10-čiai sąrašo kandidatų.

Sąrašo reitingavimas truks iki birželio 7 d. ir bus tvirtinamas birželio 13 dieną vyksiančio elektroninio Laisvės partijos suvažiavimo metu. Partijos vadovei valdyba suteikė teisę sąrašą koreguoti – po įvykusio reitingavimo pirmininkas galės pasinaudoti teise keisti 3 pozicijas kiekviename sąrašo dešimtuke įtraukdamas arba nereitinguotus asmenis, arba pakeldamas reitinguotus sąrašo asmenis, taip pat esant išskirtinėms aplinkybėms sąrašą papildyti. Planuojama, kad galutinis sąrašas bus pristatytas visuomenei liepos 20 dieną. 

Laisvės partijos draugu galėjo tapti kitoms politinėms partijoms nepriklausantys, vyresni nei 16 metų bei pritariantys partijos liberalių vertybių deklaracijai asmenys. 

„Įkūrėme Laisvės partiją, nes tikime laisvos, kūrybingos, atsakingos, drąsios Lietuvos ateitimi. Žinojome, kad ir patys turime būti kitokie, nei iki šiol politinėje sistemoje veikusios partijos –  turime būti atviresni, lankstesni, išmanesni. Todėl partijos sąrašo reitingavimą patikėjome ne tik mūsų nariams, bet ir mūsų veiklą palaikantiems žmonėms. Taigi sąrašą elektroninėmis priemonėmis reitinguoti galės net 5300 žmonių –  lygiai prieš vienerius metus įkurtai partijai tai yra puikus rezultatas“, – kalbėjo Laisvės partijos lyderė A. Armonaitė.

Į politiką nusprendęs pasukti ir su Laisvės partija Seimo rinkimuose kandidatuojantis kadenciją baigęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas sako, kad atviras reitingavimas suteikia galimybę visiems partijos sekėjams prisidėti prie svarbiausių partijos klausimų sprendimo.

„Mūsų partijai svarbu, kad kiekvienas pilietis naudotųsi laisve atsakingai ir savarankiškai priimtų svarbius sprendimus. Todėl visus, kuriems rūpi laisvė, kviečiame pasinaudoti proga kuriant Laisvės partijos ateitį“, – teigė profesorius A. Žukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuilys \\\\\.../////

Kuilys  \\\\\...///// portretas
pirmyn kiaulės prie lovio.

geriau

geriau  portretas
armoska vaziuok pas antoska su visa savo poltpropoganda ?...

juk

juk portretas
tai gudri ir ko gero samdoma laisvai /avele/ uz soroso programa uztat ir vadinasi laisves dar vaivorykstes veliava ir pagelbiniais kai/p simonko?...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių