Quantcast

Laisvės partija patvirtino kandidatų į Seimą sąrašą ir programą

Šeštadienį nuotoliniu būdu surengusi suvažiavimą Laisvės partija patvirtino kandidatų į Seimą sąrašą, dalį vienmandatininkų ir rinkimų programą.

Pirmą kartą Seimo rinkimuose dalyvausiančią politinę jėgą į Seimo rinkimus ves jos pirmininkė Seimo narė Aušrinė Armonaitė, antras sąraše – žmogaus teisių aktyvistas Tomas Vytautas Raskevičius, trečia – narkotikų politikos ir priklausomybės ligų ekspertė Morgana Danielė.

Toliau eina Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, IT specialistė ir kovotoja už neįgaliųjų teises Monika Ošmianskienė, Laisvės partijos Kauno skyriaus pirmininkas, verslininkas Mindaugas Tarnauskas, buvęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, teisininkė Evelina Dobrovolska, partijos Vilniaus miesto skyriaus lyderis Kasparas Adomaitis, investicijų pritraukimo specialistas Karolis Žemaitis.

Sąraše taip pat yra buvę Seimo narai Donalda Meiželytė ir Domininkas Velička, buvęs sostinės vicemeras Linas Kvedaravičius, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriaus patarėjas Vaidas Kukarėnas, kt.

Iš viso iškeltas 81 kandidatas.

Didžiausias dėmesys Laisvės partijos programoje skirtas švietimo atnaujinimo vizijai, žmogaus teisėms, ekonomikai ir inovacijoms.

„Švietimo srityje partija sieks, kad kiekvienas 12 klasių baigęs moksleivis mokėtų bendrauti mažiausiai trimis kalbomis – lietuvių, anglų ir informacinių technologijų“, – BNS sakė A. Armonaitė.

Žmogaus teisių srityje kaip prioritetas nurodoma nulinė tolerancija bet kokiam smurtui, žmonių su negalia visapusiška integracija, tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimas bei priklausomybės ligų ir narkotikų kontrolės politikos orientavimas ne į baudimą, o į prevenciją, pagalbos teikimą ir žalos mažinimą.

Laisvės partija žada siekti, kad Lietuva turėtų prognozuojamą ir konkurencingą mokestinę sistemą, skirtų mažiausiai 3 proc. bendrojo vidaus produkto mokslinei ir eksperimentinei plėtrai, kad verslo priežiūra būtų orientuota ne į baudimą, o į konsultavimą.

Taip pat programoje numatyti įrankiai talentams pritraukti ir išlaikyti, parama smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Praėjusių metų birželį liberalios krypties Laisvės partiją įsteigė Seimo narė A. Armonaitė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius su bendražygiais. Visuomenės apklausų duomenimis, Laisvės partijai savo balsą žada apie 3 proc. apklaustųjų.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubakas

Siaubakas portretas
Taaaip... Armonaitei pas psichiatrą, o ne į seimą! Kur ritasi tokios personos su tokiom programom??!...

Rasa

Rasa portretas
Ašmontaitė turi but pašalinta iš seimo Taip kiekvienas seimūnas privalo laikytis konstitucijos

kauniete

kauniete portretas
AR ŠITA PARTIJA GALI EGZISTUOTI JUK MUSU KONSTITUCIJOJE SKELBIAMA KAD TIK VYRO IR MOTERS SANTUOKA LEISTINA TAI KAIP GALI JIE VEIKTI PRIEŠ KONSTITUCIJA TAI NE PARTIJA O LIETUVOS KONSTITUCIJOS NUOSTATU NESILAIKIMAS TAI NUSIKALTIMAS
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių