Quantcast

Laisvės frakcijos prioritetų sąraše – mokesčių peržiūra, švietimas ir žmogaus teisės

Seimo Laisvės frakcija pagrindinį dėmesį artėjančioje parlamento rudens sesijoje ruošiasi skirti švietimo reikalams, mokesčių peržiūrai ir svarbiausiems žmogaus teisių klausimams.

„Nepaisant koronaviruso pandemijos ir nelegalios migracijos krizės, kurios iš valstybės institucijų šiuo metu atima daug laiko ir energijos, valstybėje apstu kitų žmonėms aktualių temų, kurioms, mūsų manymu, pastaruoju metu trūko dėmesio. Į jas ir ketiname koncentruotis šį rudenį“, – sakė Seimo Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė.

Viena tokių bus vaikų ugdymo kokybės gerinimas šalies švietimo įstaigose. „Pagrindinės politinės partijos prieš kelias dienas pasirašė nacionalinį susitarimą dėl švietimo ateities. Norime, kad jis netaptų dar viena deklaracija su daug gražių pažadų“, – teigė frakcijos seniūnė.

Tikimasi, kad teigiamus pokyčius švietimo bendruomenė, tėvai ir vaikai pajus jau kitais metais.

„Šiemet bus patvirtintas pirmas metinis biudžetas, kurį nuo A iki Z parengs ši Vyriausybė. Norėtųsi, kad jis būtų visiškai naujos kokybės, su aiškesne vizija, daugiau prasmingų darbų. Pavyzdžiui, Vilniuje, kuris sparčiai auga, vaikams trūksta net aštuonių naujų mokyklų ir be valstybės pagalbos pati savivaldybė tiek daug nepastatys“, – kalbėjo I. Pakarklytė.

Daug lūkesčių Laisvės frakcija sieja su šiuo metu vykdoma šalies mokestinės sistemos analize. Laisvės partija įsitikinusi, kad Lietuva, sekdama Latvijos ir Estijos pavyzdžiu, privalo įteisinti lengvatas įmonių reinvestuojamam pelnui. Dėl nepalankios pelno mokesčio skaičiavimo sistemos užsienio investuotojams palankiau savo įmones ir naujas darbo vietas steigti kaimyninėse valstybėse.

Vien pastarųjų dienų pavyzdžiai, kai buvo pranešta apie dvi Lietuvos įmones, kurios Latvijoje investuoja po 100 mln. eurų ir vykdys ten gamybą, yra rimtas signalas Lietuvai, kad ilgiau delsti su pelno mokesčiu negalime.

„Vien pastarųjų dienų pavyzdžiai, kai buvo pranešta apie dvi Lietuvos įmones, kurios Latvijoje investuoja po 100 mln. eurų ir vykdys ten gamybą, yra rimtas signalas Lietuvai, kad ilgiau delsti su pelno mokesčiu negalime“, – mano frakcijos seniūnė.    

Laisvės partija taip pat siūlys tobulinti neapmokestinamojo pajamų dydžio skaičiavimą, kad daugiau uždirbtų ne tik gaunantys minimalų atlyginimą, bet ir vidutinę algą ar kiek daugiau.  

Kalbėdama apie Laisvės partijos žmogaus teisių darbotvarkę, I. Pakarklytė pabrėžė, kad frakcija teiks dar kartą svarstyti naują Partnerystės įstatymo projektą, kai jis bus atnaujintas ir aptartas su suinteresuotomis grupėmis.

Šį rudenį taip pat bus kalbama ir apie kitas žmonėms aktualias iniciatyvas: žmonių su negalia poreikių gerinimą, pavardžių rašybos visais lotyniškais rašmenimis įteisinimą, mažo kiekio narkotikų be tikslo juos platinti dekriminalizavimą, lygiavertės tėvystės po skyrybų reglamentavimą, medicininių kanapių panaudojimą žmonių gydymo tikslais.

Aplinkosaugos srityje Laisvės partija ruošia įstatymų paketą, apimantį atliekų tvarkymą ir želdinių apsaugą. Taip pat bus inicijuojamos diskusijos dėl kailinių žvėrelių verslo ateities.

Laisvės partijos kuruojamos ministerijos šį rudenį skirs daug dėmesio skaidrinant pinigų skirstymą savivaldybių gatvėms ir keliams remontuoti, skatins inovatyvių įmonių steigimą Lietuvoje, tobulins viešųjų pirkimų sistemą. Bus tęsiama valstybės įmonių pertvarka, tobulinamas verslo licencijavimas ir kontrolė. Taip pat ketinama peržiūrėti bausmių vykdymo sistemą, kad žmonės už menkus nusikaltimus nebūtų siunčiami už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką jie ten rodo?

Ką jie ten rodo? portretas
Raukus?

...

... portretas
Mes jau pamatėme jūsų prioritetus. Dvėskite, išsigimėliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai yra mokesčiais apkrauti,nuo darželio aiškinti kad LGBT tai žmonijos ateitis ir skelbti kad visos teisės tik žydriems.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių