Quantcast

Rusijos laikraštis: D. Grybauskaitė daro viską, kad apsivalytų nuo praeities

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę "aršia antisovietininke" pavadinęs Rusijos laikraštis "Izvestija" pastebi, jog ji iki šiol neatsisakė 1988 metais Maskvoje apgintos socialinių mokslų daktaro "sovietinės disertacijos".

Rusijos laikraštis savo straipsnyje pažymi, kad lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje vyksiančio Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo akcentas - Rytų partnerystės programa, kurios tikslas yra kelią į Europą pasiūlyti kai kurioms buvusios Sovietų Sąjungos šalims - Ukrainai, Gruzijai, Moldovai, taip pat Azerbaidžanui, Armėnijai ir Baltarusijai.

"Šio forumo šeimininkė - Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė pastaruoju metu daro viską, kad tik apsivalytų nuo sovietinės praeities. Būtent ji pasirašė įstatymą "Dėl sovietinės okupacijos neigimo". Pernai D.Grybauskaitė atnaujino tarptautinės komisijos veiklą nacistinų ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimų padariniams įvertinti. (...) Šios komisijos tikslas - suskaičiuoti sovietinės okupacijos padarytus nuostolius, kurių atlyginimo lietuviai ketina pereikalauti iš Rusijos, kaip SSRS teisių perėmėjos", - rašo "Izvestija".

Pasak straipsnio autorių, Lietuvos prezidentė pastaruoju metu sulaukia atsako iš Rusijos, kuri siekia Rytų partnerystės šalis įtraukti į Rusijos vadovaujamą Muitų sąjungą.

"Kliūtys pasienyje žmonėms keliauti, nemotyvuoti trukdymai gabenti krovinius, "pieno karas" - tik keli šios minutės pavyzdžiai", - D.Grybauskaitės kalbą Jungtinėse Tautose cituoja "Izvestija".

"Tačiau aršios antisovietininkės įvaizdis iškart nublanksta vos tik prisiminus ponios Grybauskaitės gyvenimo kelią. Lietuvos prezidentūros tinklapyje patalpintoje Grybauskaitės biografijoje rašoma: "1988 m. Maskvos visuomenės mokslų akademijoje apgynė mokslinį darbą. Jai suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis". Disertacijos tema buvo Lietuvos kaimo ekonominė sociologija. Jos autorė niekaip negalėjo išvengti po 1944-1945 metų vykusių reformų politinių vertinimų", - rašo "Izvestija".

Straipsnio autoriai pateikia disertacijos ištraukas, kuriose teigiama, jog "Lietuvos 40-aisiais metais pasirinktas socializmo statybos kelias su didelio socialistinio kaimyno pagalba turėjo savų privalumų", "Sovietinė valdžia nugalėjo buržuazinėje valstybėje su aiškiai išreikšta nacionaline politika ir tradiciškai neigiamu požiūriu į SSRS".

Prezidentė D.Grybauskaitė paskutiniais mėnesiais ne kartą viešai sakė, kad pirmininkaudama ES Lietuva turi atremti ekonominį spaudimą, kibernetines atakas, agresyvią informacinę kampaniją ir bandymus diskredituoti šalį tarptautinėje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Visa bėda kad Rusijoje nebeliko objektyvios žiniasklaidos . Padorūs žurnalistai nušauti, išmesti iš darbo, įbauginti . Netgi simboliškai,pavardėm keičiasi, anksčiau stebėjau dokumentini filmą sukurtą PRAVDIUKO, dabar kuria filmus ČIORNAS, apie nedėkinkus lietuvius pabegusius ar išvengusius Putino Rojaus ,būtuoju laiku. Taigi Grybauskaitė siūlo Ukrainai, Gruzijai, Moldovai, taip pat Azerbaidžanui, Armėnijai ir Baltarusijai, partnerystę ne su Chebrantu Vladimiru , kuris atsiūs Kadyrovo galvažudžius įsmeigti peilio į nugarą , o su civilizuota kultūringa ir turtinga Europa, kuri siekia kad ir kaimynai taptų laimingesni.

dk

dk portretas
Koks "gerietis" Izvestijos susirupino del MUSU Prezidentes praeities. Ne ju reikalas - mes pasitikime D.Grybauskaite, ji - uz Lietuva. Tegul rusai rupinasi kegebisto ir snipo Putino praeitimi ir jo "darbais" ir ka tas agresorius siandien isdarineja Ukrainoje. Sekmes Prezidentei!

Nul'ė

Nul'ė portretas
Net nemalonu, kai tiek persistengiama šmeižiant savo šalies Vadovę. Mieli tautiečiai,kai turėsim stipresnę asmenybę---nereikės jokių šmeižtų. Bet deja, kol kas to nėra. Tik gal klerkvabaliams nedaeina, kad lietuviai protingėja ir net, jei "kažką užkniso" ---pradeda susigaudyti kas ir kaip :)
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių