Quantcast

L. Matjošaitytė: naujo Seimo sudėtį Lietuva sužinos apie vidurnaktį

Tai, kaip atrodys naujai išrinktas Seimas, turėtų paaiškėti apie vidurnaktį, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

„Apie vidurnaktį plius minus jau turėtų būti aiški kryptis. Aš jaučiu, kad didžioji dalis rezultatų tikrai bus paskelbta vidurnaktį. Tačiau gali būti taip, kad tos apylinkės, kurios turi daug išankstinio balsavimo vokų, – jos gali skaičiuoti šiek tiek ilgiau. Bet tai bus tik pavieniai atvejai, nes suskaičiuoti balsus, kuomet yra tik du kandidatai, nėra labai didelis reikalas“, – Eltai teigė VRK vadovė.

„20 valandą užsidaro apylinkės, tada pravėdinamos patalpos, dezinfekuojami dažnai liečiami paviršiai... Tada pradedami skaičiuoti balsai. Jei nebus konfliktų tarp stebėtojų, turėtų viskas sklandžiai dėliotis. Tačiau čia nėra lenktynės. Todėl neskubėsime vien tam, kad kažkokiu konkrečiu laiku būtinai būtų paskelbti rezultatai. Svarbiausia, kad viskas būtų korektiška ir teisingai viskas būtų suskaičiuota“, – sakė VRK pirmininkė, dar kartą pabrėždama, kad naujo Seimo sudėtį Lietuva turėtų sužinoti apie vidurnaktį.

Jei nebus konfliktų tarp stebėtojų, turėtų viskas sklandžiai dėliotis.

„Jeigu niekas nepakiš kojos, rinkimų komisijų nariai nebus pavargę ir lėtai neskaičiuos, jei nebus kažkokių incidentų, manome, kad vidurnaktį mes jau tikrai matysime pagrindinius rinkimų rezultatus“, – pridūrė L. Matjošaitytė.

Sekmadienį vykstančiame antrajame Seimo rinkimų ture iki 16 val. savo balsą atidavė 21,42 proc. rinkėjų. Pridėjus išankstinį balsavimą – 11,29 proc., jau balsavo 32,71 proc. rinkėjų.

Palyginti su 2016 m. vykusiais Seimo rinkimais, šiemet rinkėjai pirmąją dienos pusę balsavo aktyviau, tačiau pavakarę pradėjo atsilikti. Tuomet iki 16 val. savo valią pareiškė 23,89 proc. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių