Quantcast

L. Linkevičius: transatlantinis ryšys – nepakeičiamas

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad transatlantinis ryšys yra nepakeičiamas, todėl Europa turi pritraukti Jungtines Valstijas, kalbant apie saugumo klausimus.

„Transatlantinis ryšys yra nepakeičiamas. Kartais yra sunkumų, tačiau juos turime įveikti – kai esame suskaldyti, mes silpnesni“, – trijų Baltijos šalių ir Vokietijos diplomatijos vadovų susitikimo spaudos konferencijoje Taline sakė ministras.

Jo teigimu, regione svarbus ne tik JAV karių buvimas, tačiau ir bendradarbiavimas per Europos Sąjungos programas.

„Mes manome, kad turime pritraukti Jungtines Valstijas, kalbant apie saugumo klausimus Europoje visais aspektais, įskaitant ir karių buvimą“, – teigė L. Linkevičius.

Kaip vieną iš nuolatinio bendradarbiavimo galimybių jis paminėjo nuolatinį struktūrizuotą bendradarbiavimą (PESCO).

„Tai yra ne tik karių buvimo, tačiau ir politikos, iniciatyvų klausimas. Svarbu turėti daugiau pasitikėjimo, nes mums reikia pritraukti Jungtines Valstijas į ES bendradarbiavimo programas, pavyzdžiui PESCO, kas dar nėra padaryta“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

Pasak šalies diplomatijos vadovo, JAV karių buvimas regione nėra vienintelė priemonė atgrasyti Rusiją, viena iš priemonių – tvirta reakcija į Rusijos bandymus perrašyti istoriją, įvykdytas okupacijas.

„Tai taip pat liečia ir mūsų pačių politiką, nes Rusija visada tikrina mus, kaip toli jie gali nueiti kurdami tą naują „normalią“ tvarką, aneksuojant kaimyninių šalių teritorijas, dabar – patvirtinant konstituciją su nacionalinės teisės viršenybe, legalizuojant tai, kas buvo padaryta blogai“, – sakė L. Linkevičius.

Jis pridūrė, kad su Rusijos kuriama nauja „normalia“ tvarka negalime sau leisti susigyventi, nes tai pažeidžia ir tarptautinę teisę, ministras taip pat pabrėžė, kad Rusijos retorikoje nėra ženklų apie pokyčius retorikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kaip į transatlantinį ryšį

o kaip į transatlantinį ryšį portretas
žiūrės kirkilis, bradauskas, bernatonis, kamblevičius? Prisimerkę?, iššiepę dantis ? ar dar kitaip, a pons bebrų- komuniagų vedly ? :))

lenkeviciu

lenkeviciu portretas
eiliniu i iraka-labai padetu!

Gtr

Gtr portretas
Nors ir komsmolcas, bet vistiek bando mąstyti. Kažkoks keistuolis!?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių