Quantcast

L. Linkevičius su ES ministrais aptars padėtį Sirijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos posėdyje, kur didžiausias dėmesys bus skiriamas Sirijai.

Rusijai tiesiogiai įsitraukus į karinius veiksmus Sirijoje, didžioji ministrų diskusijos dalis bus skiriama padėčiai Sirijoje aptarti. Ministrai kalbės apie didėjančius pabėgėlių iš Sirijos srautus ir apie humanitarinės katastrofos padarinius, kurie galėtų sumažėti tik radus ilgalaikį politinį krizės sprendimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Taryboje taip pat vyks diskusija migracijos klausimais, pagrindinį dėmesį skiriant išoriniams aspektams – konfliktams Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje spręsti, paramai trečiosioms šalims – Turkijai, Jordanijai, Libanui, – susiduriančioms su dideliu pabėgėlių antplūdžiu.

Ministrai taip pat planuoja apsikeisti nuomonėmis apie ES santykius su Afrikos, Karibų jūros ir Ramiojo vandenyno šalimis po 2020-ųjų metų, kai nustos galioti Kotonu susitarimas, kuris numato politinį, ekonominį ir prekybinį bendradarbiavimą. Su šia šalių grupe, kurią sudaro 79 valstybės, ES palaiko ryšius nuo 1975 metų.

Diplomatai neatmeta galimybės, kad ministrai gali aptarti ir sankcijų Baltarusijai panaikinimą, nors šis klausimas ir neįtrauktas į oficialią darbotvarkę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių