Quantcast

L. Linkevičius sako negalintis susisiekti S. Tichanovskaja, nerimauja dėl jos saugumo

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienio vakarą pranešė negalintis susisiekti su Baltarusijos opozicijos kandidate prezidento rinkimuose Svetlana Tichanovskaja ir nerimaujantis dėl jos saugumo.

„Kelias valandas mėginau su ja susisiekti, bet nežinoma jos buvimo vieta po to, kai ji apsilankė rinkimų komisijoje, norėdama įteikti protestą dėl balsų skaičiavimo. Advokatas iš ten išėjo, bet neaišku, kur ji yra, apie tai nežino ir štabas“, – BNS sakė L. Linkevičius.

„Tai kelia susirūpinimą dėl jos saugumo ir dėl situacijos“, – pridūrė ministras.

Kelias valandas mėginau su ja susisiekti, bet nežinoma jos buvimo vieta po to, kai ji apsilankė rinkimų komisijoje.

S. Tichanovskaja pirmadienį atsisakė pripažinti Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pergalę prezidento rinkimuose. Ji paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino jį perduoti valdžią.

Anglų kalbos mokytojos kvalifikaciją turinti 37 metų S. Tichanovskaja prezidento rinkimuose nusprendė bolatiruotis, kai buvo areštuotas jos vyras populiarus tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis. Pergalės atveju ji žadėjo surengti naujus laisvus rinkimus.

Pastarąją savaitę taip pat buvo areštuota nemažai jos štabo narių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

TT

TT portretas
Lietuvių dibiliškumo komentarai,tai lietuviai,žiūrėkite savo daržą,ka jūs gero padarėte Lietuvai,

Cha

Cha portretas
Žąsine, ieškok Cichanouskajos, tada gal ir rasi...o Tichanovskajos nebėra, ji pasivertė į Cichanouskają ir pabėgo pas tave...

Seimashui

Seimashui portretas
Paprastam zmogeliui karantinas,bulbasei visi privalumai ir vaisiu stalas.korona prigriepk linkeviciu ir kitus storpilvius is seimo!!!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių