Quantcast

L. Linkevičius: Rusijos manevrai Ukrainoje neramina

  • Teksto dydis:

Nepaisant nuo vasario galiojančių trapių paliaubų, Rusijos manevrai Ukrainoje „nerodo nieko optimistiško“, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Saugumo situacija labiausiai neramina, nes tie Rusijos pajėgų judėjimai ir sunkiosios ginkluotės sutelkimas mums nerodo nieko optimistiško“, - Briuselyje, atvykęs į Europos Sąjungos užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimą, pirmadienį sakė Linas Linkevičius.

„Stebime situaciją, kuri, nepaisant tam tikro apsiraminimo, nėra negrįžtamai išspręsta“, - teigė jis.

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderas Vershbow (Aleksandras Veršbou) anksčiau pirmadienį pareiškė, kad vis dar neaišku, ar Rusija pasirengusi imtis žingsnių paremti vasarį pasirašytą Minsko susitarimą dėl konflikto Ukrainoje sureguliavimo. Jis taip pat pridūrė, jog Maskva sulauks naujų sankcijų ir dar griežtesnės izoliacijos, jei ta sutartis žlugs.

Rusija neigia savo karių buvimą Rytų Ukrainoje ir paliaubų pažeidimais kaltina Kijevą. Tuo metu Ukraina sekmadienį pranešė sučiupusi du Rusijos karius netoli Ščastios misto, kurį kontroliuoja vyriausybinės pajėgos ir kuris yra maždaug už 15-os kilometrų nuo Rusijos remiamų separatistų bastiono Luhansko.

Teigiama, kad kariai yra iš Rusijos karinės žvalgybos GRU.

Karas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų vyksta nuo pernai balandžio. Jungtinių Tautų duomenimis, jis nusinešė daugiau nei 6 tūkst. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kodėl Andrius Kubilius įsidarbino patarėju Ukrainoje? Kad tikrai išmokytų ukrainiečius, kaip vogti, kad niekas nepastebėtų, kaip padaryti, kad sūnelis klestėtų, dirbdamas Google, o pensininkai visoje šalyje mirtų, kaip musės rudenį. Dabar gi akivaizdus, televizoriuje matomas, chaosas, savižudybės, kyšininkavimas ir žmogžudystės Ukrainoje klesti jau vienerius P.Porošenkos valdymo metus. "Ukrainos Aukščiausioji Rada, kurioje proeuropietiškos partijos turi daugumą, balandžio mėnesį palaimino naujo komiteto kūrimą. Jis turėtų tirti kaltinimus Vakarų pamėgtam A.Jaceniukui ir jo ministrų kabinetui dėl 284 mln. eurų vertės turto išgrobstymo." Žmonių kantrybė baigiasi. Pirmyn, Andriau Kubiliau, pirmyn... Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

jo

jo portretas
nebutu vagiu ir nebutu karu.

manau

manau portretas
putlerio rusija visur juda ,ne tik Ukrainoje ,juda ir pagal EU sienas,skraido bambonesei ir ne po viena ,tegu skraido ,jie agresija demonstruoja ,o mes ju bijokim ir drebekim,palies gaus i kaulus,jei nori trecio pasaulinio karo tai ir bus juk putimas veikia kaip hitleris,tai ntrasis pasaulyje uzsigimes hitleris kuri garbina jo palaikytojai,hitleri irgi garbino,dar labiau,bet va kas gavosi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių