Quantcast

L. Linkevičius: Rusijos agresija prieš Ukrainą išlieka svarbiausiu saugumo iššūkiu

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Bratislavoje Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų Tarybos susitikime akcentavo, kad ESBO regione svarbiausiu saugumo iššūkiu išlieka besitęsianti Rusijos agresija prieš Ukrainą ir kitas kaimynines valstybes.

Kalbėdamas apie karinį konfliktą Rytų Ukrainoje, užsienio reikalų ministras parėmė Ukrainos pastangas siekiant taikaus konflikto sprendimo, kartu pabrėždamas būtinybę visiškai įgyvendinti Minsko susitarimus. L. Linkevičius atkreipė dėmesį ir į besitęsiančius Rusijos veiksmus okupuotose Sakartvelo teritorijose, ypač į pastaruoju metu suintensyvėjusios slenkančios aneksijos sukeltą įtampą.

„Geresnė ateitis nebus pasiekta, jei silpninsim numatytus įsipareigojimus ar pritaikysime egzistuojančias taisykles prie pasikeitusios situacijos“, – teigė ministras.

L. Linkevičius  su Sakartvelo užsienio reikalų ministru Davidu Zalkalianiu ir Šiaurės Makedonijos užsienio reikalų ministru Nikola Dimitrovu aptarė bendradarbiavimo būdus.

Tarybos metu L. Linkevičius informavo apie Užsienio reikalų ministerijos remiamą pilietinės visuomenės iniciatyvą atgaivinti Tarptautinius Sacharovo klausymus, kurie yra viena iš 2020-2025 metų projekto „Helsinkio dvasios atgaivinimas“ dalių. Klausymai bus skirti Europai ir pasauliui tenkančių naujų iššūkių analizavimui ir jų sprendimo paieškoms.

ESBO yra regioninė saugumo organizacija, vienijanti 57 Europos, Šiaurės Amerikos ir Vidurio Azijos valstybes bei 11 valstybių-partnerių. Ministrų Taryba – svarbiausias ESBO politinių diskusijų ir sprendimų priėmimo forumas, kuriame apžvelgiama ir įvertinama organizacijos veikla sprendžiant pagrindinius saugumo iššūkius ESBO erdvėje.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusESBOkaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Puola

Puola portretas
Dibilas buvai ir liksi dibilu !! Ir vėl rusai puolaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Visi į mišką !!'!!!?!!!!!!!!!!!!

K

K portretas
Skurlius

ALGIS

ALGIS portretas
AČIU DIEVUI , - LIETUVOS JAU NEBEPUOLA
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių