Quantcast

L. Linkevičius ragina ES tiesiogiai kalbėtis su Turkija

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį paragino Europos Sąjungą (ES) tiesiogiai kalbėtis su Turkija ir pabrėžė šios šalies svarbą siekiant suvaldyti migrantų krizę.

Tokią pozicija ministras išsakė Slovakijoje vykstančiame ES ir Turkijos ministrų susitikime.

Anot L.Linkevičiaus, Bratislavoje ES ministrai tikisi atviro pokalbio su Turkijos ES reikalų ministru ir vyriausiuoju derybininku Omeru Celiku (Emeru Čeliku).

„Tikimės atviro pokalbio, norime tiesiogiai išgirsti jų vertinimą, argumentus. Su Turkija reikia kalbėtis tiesiogiai, o ne vien siųsti raštiškus pareiškimus bei kritiką. Jie turi teisę būti išklausyti“, - prieš susitikimą žurnalistams sakė L.Linkevičius.

Jis pabrėžė, kad Turkija yra svarbi NATO sąjungininkė, be to, ji padeda sprendžiant pabėgėlių krizę.

„Sunku pervertinti Turkijos vaidmenį, sprendžiant pabėgėlių krizę, šiuo metu ten jų yra apie tris milijonus“, - teigė L.Linkevičius.

L.Linkevičius Turkijoje lankėsi rugpjūčio 22 dieną, jis buvo pirmasis ES užsienio reikalų ministras į šalį atvykęs po nepavykučio perversmo.

ES pareigūnai kritikavo Turkiją dėl valymo priemonių, kurių ši ėmėsi po nepavykusio pučo, ir smerkia svarstymus atkurti mirties bausmę.

ES-Turkijos nesutarimai gali sužlugdyti susitarimą pažaboti migrantų srautą į Europą. Turkija teigia, kad susitarimas nustos galioti, jei Europa neįgyvendins pažadų įvesti bevizį režimą ir paspartinti derybas dėl narystės ES.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusTurkijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

''

'' portretas
Linkevicius varyk pas musulmonus ir laizyk jiens uzpakalius,o nekvies musulmonu i LOIETUVA MUMS JU NEREIKIA

''

'' portretas
Linkevicius varyk pas musulmonus ir laizyk jiens uzpakalius,o nekvies musulmonu i LOIETUVA MUMS JU NEREIKIA

Petras

Petras portretas
Lietuva jau neturi 3 ml. gyventojų ir juokingai atrodo ministras visur įterpdamas savo trigrašį: kaip nuspręs vokiečiai ir prancūzai taip ir bus. O dabar ministras nori pasirodyti kad jis yra reikšmingiausias Europoje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių