Quantcast

L. Linkevičius: M. Feigino neišleidimas į Lietuvą – politinė akcija

  • Teksto dydis:

Rusijos sprendimas neišleisti iš šalies žmogaus teisių gynėjo, advokato Marko Feigino į opozicionierių renginį Vilniuje yra panašus į politinę akciją, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Tuo neabejoja ir penktadienį Vilniuje organizuojamo antrojo Laisvosios Rusijos forumo sumanytojai.

„Priežastys – kad jis nesumokėjęs mokesčio. Jis pats teigia turintis dokumentus, patvirtinančius, kad jis tikrai nėra skolingas. Tai labai panašu į politinę akciją“, – BNS sakė L.Linkevičius.

Su Laisvosios Rusijos forumo rengėjais penktadienį susitiksiantis L.Linkevičius sakė, kad M.Feiginas iki paskutinės minutės planavo skristi į Vilnių. Ministras pabrėžė, kad tai ne pirmas kartas, kai atvykti į šį renginį žmogaus teisių gynėjams ir opozicijos aktyvistams sudaromos kliūtys.

„Neturime visų faktų, tačiau tikrai galime daryti prielaidą, kad tos priežastys yra labiau išrastos, nei galioja iš tikrųjų. Praeityje taip pat yra buvę tokių atvejų, beje, tų pačių Laisvos Rusijos forumo dalyvių atžvilgiu. Buvo įvairių aktų: dingę pasai, kiti dokumentai, trukdžiai išvykti iš šalies. Žinoma, labai apgailestaujame dėl tokio sprendimo ir tikimės, kad artimiausiu metu situacija bus išspręsta (...). Jei tai yra politinė byla, vargu, ar teisiniai argumentai padės“, – sakė ministras.

Renginio organizatorius Ivanas Tiutrinas BNS atskleidė, kad M.Feiginui jau prieš mėnesį buvo kilę sunkumų išvykti iš šalies. Tuomet nurodyta kita priežastis, bet galiausiai jam pavyko išskristi.

„Tikrai akivaizdu, kad yra kažkokios formalios aplinkybės. Jei teisingai suprantu situaciją, buvo parodytas tariamas skolininkų sąrašas, į kurį įtrauktas M.Feiginas. Jis yra protingas žmogus, patyręs advokatas, aš aiškiai suprantu, kad jei jis būtų žinojęs apie tai, jis būtų galėjęs visa tai išspręsti“, – BNS sakė I.Tiutrinas.

„Kai tokių „techninių aplinkybių“, susijusių su įvykiu, dėl kurio Kremlius taip nerimauja, yra tiek daug vienu metu, tai nėra sutapimas. Tai, aišku, politinė priežastis, bet jai reikėjo kokio nors formalaus pagrindo, ir jis buvo pasirinktas būtent toks“, – pridūrė jis.

Apie tai, kad nėra išleidžiamas iš Rusijos, savo „Twitter“ paskyroje penktadienį paskelbė pats M.Feiginas.

Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“ jis nurodė, kad Rusijos federalinė antstolių tarnyba (FSSP) uždraudė jam išvykti iš šalies, nes jis įtrauktas į FSSP skolininkų duomenų bazę. M.Feiginas draudimą sieja ir su planuotu dalyvavimu opozicijos renginyje Vilniuje, ir su faktu, kad jis yra Rusijoje suimto ukrainiečio žurnalisto Romano Suščenkos gynėjas.

M.Feiginas turėjo būti vienas pranešėjų penktadienį Vilniuje prasidedančiame Laisvosios Rusijos forume. Jame kalbama apie didžiausias Rusijos bėdas, šios šalies ateitį. M.Feiginas anksčiau gynė ukrainiečių pilotę Nadiją Savčenko bei merginų pankroko grupės „ Pussy Riot“ nares.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
komjaunuoliška kiaulė galėjo ir patylėt,o tai loja,kaip šuniukas

nigga

nigga  portretas
Dusk komsomolce
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių