Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva palaiko Sakartvelo siekį integruotis į ES ir NATO

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius priėmė kadenciją Lietuvoje pradedantį Sakartvelo (Gruzijos) ambasadorių Levaną Gvachlianį.

„Mūsų šalys glaudžiai bendradarbiauja įvairiose srityse, Lietuva palaiko Sakartvelo siekį integruotis į Europos Sąjungą ir NATO“, – sveikindamas naująjį ambasadorių, teigė ministras. Jis taip pat sakė tikįs, kad artimiausiais metais Lietuvos ir Sakartvelo ryšiai toliau dinamiškai plėtosis.

Pagal pranešimą, su ambasadoriumi L. Gvachlianiu taip pat aptarta padėtis Rusijos okupuotose Sakartvelo teritorijose bei šįmet 10 metų sukaktį mininčios Rytų partnerystės iniciatyvos perspektyvos.

Ministras L. Linkevičius pasveikino ambasadorių artėjančios Sakartvelo nacionalinės dienos proga.

Gegužės 6 dieną naujasis Sakartvelo ambasadorius įteikė skiriamuosius raštus prezidentei Daliai Grybauskaitei. L. Gvachlianis yra penktasis Vilniuje reziduojantis Sakartvelo diplomatinės atstovybės vadovas. Ateinantį rugsėjį sukaks 25 metai nuo Lietuvos ir Sakartvelo diplomatinių santykių užmezgimo. Šiais metais taip pat minimas Tbilisyje 1919-1921 metais veikusios Lietuvos atstovybės Užkaukazėje šimtmetis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Manau kad azijatam ne vieta ES ...

...

... portretas
Tai nėra Gruzijos siekis, tai emisarai iš Lietuvos savo 'sidabrinius' atidirbinėja kad taip pasakyta būtų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių