Quantcast

L. Linkevičius lankosi Šiaurės Makedonijoje ir Albanijoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Lenkijos ir Latvijos ministrais šią savaitę lankosi Skopjėje bei Tiranoje.

Trijų šalių užsienio reikalų ministrai trečiadienį susitiks su Šiaurės Makedonijos ministru pirmininku Oliveriu Spasovskiu, užsienio reikalų ministru Nikola Dimitrovu. Antradienio vakarą buvo suplanuotas susitikimas su šios šalies prezidentu Stevo Pendarovskiu.

Tiranoje numatyti susitikimai su Albanijos prezidentu Iliru Meta, premjeru Edi Rama, užsienio reikalų ministru Gentu Cakajumi, Albanijos parlamento Užsienio reikalų ir Europos integracijos komitetų nariais.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, per susitikimus ketinama išreikšti Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos paramą Šiaurės Makedonijos ir Albanijos eurointegraciniams siekiams, aptarti šių šalių pasiektą pažangą, galimą paramą ir sukauptos patirties perdavimą bei situaciją Vakarų Balkanuose.

Užsienio reikalų ministrai taip pat susitiks su Skopjės ir Tiranos universitetų studentais bei aptars jaunimo situaciją ir perspektyvas.

Makedonija nuo 2005 metų yra ES šalis kandidatė, 2018 metais pakviesta tapti NATO nare. 2018 metų birželio 17 dieną pasirašytas Prespos susitarimas tarp Graikijos ir Makedonijos, pagal kurį Makedonija pakeitė pavadinimą ir tapo Šiaurės Makedonija.

Albanija nuo 2014 metų yra ES šalis kandidatė. 2009 metais balandžio 1 dieną Albanija tapo 27-ąja NATO nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Turistas Lietuvos Nr.2.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių