Quantcast

L. Linkevičius kritikuoja „Apple“ poziciją dėl Krymo

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį sukritikavo amerikiečių technologijų kompanijos „Apple“ paaiškinimus dėl aneksuoto Krymo priskyrimo Rusijai ir paragino nemanipuliuoti tarptautine teise siekiant ekonominės naudos.

Taip jis reagavo į įmonės pareiškimą, kad įmonė atidžiai įvertins „ginčijamų sienų“ klausimą, reaguodama į kritiką dėl Krymo priskyrimo Rusijai „Apple“ žemėlapiuose.

„Kalbant apie Krymą, tai nėra „ginčijamų sienų“ klausimas. Tai žemė, kurią nepaisydama tarptautinės teisės okupavo Rusija, ir ta žemė priklauso Ukrainai“, – tviteryje šeštadienį parašė ministras.

„Tarptautinės teisės kalba neturi būti manipuliuojama siekiant ekonominės naudos“, – pridūrė L. Linkevičius.

Nuo trečiadienio Rusijoje naudojamose „Apple“ programėlėse Krymas rodomas kaip Rusijos teritorija. Prisijungiant iš kitų šalių pusiasalis niekam nepriskiriamas.

„Apple“ teigia, kad pakeitimus rusų vartotojams padarė reaguodama į Rusijos įstatymus, tačiau dabar nusprendė atidžiai peržiūrėti tarptautinės teisės normas ir JAV įstatymus.

Rusija Ukrainos Krymo regioną aneksavo 2014 metais. Vakarai dėl to įvedė sankcijas Maskvai ir ragina sugrąžinti pusiasalį Ukrainai.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusKrymasApple

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipeda

Klaipeda portretas
Varyk i pensija

Anonimas

Anonimas portretas
Užuojauta meitėliui...sunku eiti prieš savo sąžinę...

šitam nesąmones kriuksinčiam tautos degradui

šitam nesąmones kriuksinčiam tautos degradui portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių