Quantcast

L. Linkevičius: S. Cichanouskaja nusiteikusi gerai, pasisakys netrukus

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad į Lietuvą atvykusi Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja jaučiasi gerai ir netrukus pati pakomentuos situaciją.

Ministras su ja trečiadienį kalbėjosi telefonu.

„Kalbėjausi su S. Cichanouskaja. Ji gerai nusiteikusi. Ji pasisakys artimoje ateityje“, – tviteryje parašė ministras.

Vėliau žurnalistams Seime L. Linkevičius sakė, kad S. Cichanouskaja atsigauna ir artimiausiu metu gali pabendrauti su žiniasklaida.

„Ji jaučiasi normaliau, yra atsigavusios būsenos, ir aš tikiuosi, kad ji pati daugiau galės papasakoti, kai galės ir kai norės“, – teigė L. Linkevičius.

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė su Baltarusijos opozicijos kandidate nekalbėjęs apie jos ateities planus.

„Mes taip detaliai nekalbėjom, tiesiog tikrai pabrėžtinai nenorim nieko forsuoti ir skubint, tegu pati pasakys, kai norės, ką ir kaip planuoja daryti“, – sakė L. Linkevičius.

Anot užsienio reikalų ministro, kol kas „tikslas yra pasiektas ją atitolinti nuo grėsmės tiesioginės, kad ji susijungtų su vaikais, būtų saugi ir atsigautų nuo streso, kurį patyrė“.

S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko antradienio paryčiais. Moters bendražygiai teigia, kad ji buvo priversta palikti savo šalį dėl Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo spaudimo. Jos vyras areštuotas Baltarusijoje, o vaikai jau prieš rinkimus buvo atvežti į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
sugalvojo boba but Baltsrusijos prezidente,mat balsai klastoti , juokdare bet labai nori matyt net nezino ko,paskui pasisakys ,juokinga nori Haholisko maidano,neizdeks ji tampa teroro kurstytoja .

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Šitą namų šeimininkę reikia sodinti į kaltinamųjų suolą, atiduoti tarptautiniam tribunolui už karo kurstyma.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
juk< abejoju, šiaip iš šono žiūrint, jam labiau patinka vyrai "subinkrapščiai?" Visur gina jų veiklą. Lukošenka, mes Jus palaikome, gerai, kad pasidomėjote Lietuvos likimu, ką iš Jos padarė ir tebedaro tariami patriotai - landsbergistų gauja.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių