Quantcast

L. Linkevičius: gandai apie NATO mirtį yra smarkiai perdėti

NATO iš tiesų išgyvena „problematišką laikotarpį“, kai trūksta koordinacijos, interviu Prancūzijos kanalui „France 24“ teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Vis dėlto, nepaisant Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimo, esą Aljansą ištiko „smegenų mirtis“, L. Linkevičius mano, kad „gandai apie NATO mirtį yra smarkiai perdėti“, ir, taip pat, kaip ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, tvirtina, jog problemas galima įveikti.

Paklaustas apie JAV ir ES santykius dėl NATO, ministras įspėjo nepasiduoti „abejotinoms iniciatyvoms“ ir „augančiam nepasitikėjimui“ tarp amerikiečių ir europiečių.

„Rusija turi pergalvoti santykius su likusiu pasauliu, nes yra taisyklės, tarptautinė teisė ir visi turi paklusti įstatymams“, – „France 24“ sakė L. Linkevičius.

Ministras taip pat pabrėžė, kad būtina neatsitraukti nuo ES sankcijų Rusijai, įvestų po Krymo aneksijos 2014 m.

„Jei atsitrauksime, ateityje bus daugiau problemų. Tai būtų trumparegiška strategija – kai kas mano, kad mums bendradarbiaujant ir elgiantis lanksčiai kita pusė darys tą patį. Deja, bet kita pusė tokią poziciją laiko silpnumu ir tęsia politiką, kuri ne visada yra labai racionali“, – Prancūzijos kanalui sakė politikas.

ES svarstant naują plėtros etapą, L. Linkevičius taip pat davė patarimų Ukrainai, Sakartvelui ir kitoms įstoti į Bendriją pretenduojančioms šalims: „Būkite kantrūs. Judėkite. Imkitės reformų – vykdykite jas savo šaliai, o ne kažkam kitam. Laikas ateis, o kai jis ateis, jūs turite būti pasiruošę. Jei nepasiruošite, galite kaltinti tik patys save.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedukas

Diedukas portretas
jokia Nato nepajegtu apsiginti europoje ,nuo Kaliningrade esamo karinio kontingento,kuris zenkliai didesnis uz europoje esama Nato ir europos kontingenta.

...

... portretas
Varšuvos sutarties organizacija buvo paleista, NATO dar išliko... ką gi, matyt atsiras Minsko sutarties organizacija, akivaizdu kad būtina. :/

teisingai sako komsomolcas....

teisingai  sako  komsomolcas.... portretas
Nato dar nenustipo ...dar kartais kojas papurto ir smarve per skyles su garsu isleidzia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių