Quantcast

L. Linkevičius: ES susiduria su dezinformacijos pavojumi dėl koronaviruso

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad koronaviruso krizės akivaizdoje Europos Sąjunga susiduria su augančiu dezinformacijos pavojumi.

L. Linkevičiaus teigimu, šis klausimas buvo aptartas pirmadienį vykusiame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų neformaliame pasitarime.

„Visoje šitoje sumaištyje atsiranda dar vienas iššūkis – dezinformacija. Tą išskyrė daug ministrų“, – BNS sakė L. Linkevičius.

Europos Sąjunga šį mėnesį perspėjo, kad Rusijos valstybinė žiniasklaida vykdo dezinformacijos kampaniją Vakaruose koronaviruso tema, siekdama paaštrinti krizę Vakaruose ir susilpninti visuomenės pasitikėjimą sveikatos apsaugos sistema.

Visoje šitoje sumaištyje atsiranda dar vienas iššūkis – dezinformacija. Tą išskyrė daug ministrų.

Praeitą savaitę įsilaužus į interneto portalus ir elektroniniu paštu Lietuvoje buvo platinta melaginga žinia, esą JAV kariai dalyvaus pratybose Lietuvoje, ignoruojant koronaviruso riziką.

Sausio pabaigoje įsilaužus į kelis naujienų portalus buvo paskelbtas melaginga žinia, esą Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė JAV karys. Ši melagiena buvo išsiuntinėta ir valdžios institucijoms.

Anot L. Linkevičiaus, ministrai susitarime taip pat aptarė bendradarbiavimą grąžinant ES piliečius iš tolimesnių šalių, tokių kaip Filipinai, Peru ir Australija, taip pat pabrėžė būtinybę užtikrinti krovinių, ypač maisto ir medicinos produktų, laisvą judėjimą ES viduje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Rusai pola ltalija!

P

P portretas
Jau velu mus gasdinti-Rusija jau nato šalį Italijoi. Kas nors praneškit ta musų užsienų ministrui

Didziausi dezinformacijos platintojai

Didziausi dezinformacijos platintojai portretas
Tai Linkevicius ir BNS su LRt ir delfiais
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių