Quantcast

L. Kukuraitis: be rimtų finansinių injekcijų skurdo sumažinti nepavyks

Seimo posėdyje kalbėjęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pabrėžė, kad be rimtų finansinių injekcijų skurdo sumažinti šalyje nepavyks, ypač kalbant apie būtinybę didinti pensijas. Todėl, pasak ministro, už tai atsakomybę turi prisiimti Finansų ministerija. Dėl to Vyriausybėje šiuo metu esą ir kalbamasi.

„Vien paramos lėšomis nelygybės nesumažinsime, kiek mes iš apačios befinansuotume labiausiai skurstančius ir remtume juos. Tam reikalingi ir tinkami mokestiniai sprendimai, ir taip pat taiklus Europos struktūrinės paramos panaudojimas. Tai dėl to mūsų ministerija yra už tai, kad už nelygybės (mažinimo. – ELTA) rodiklį būtų atsakinga Finansų ministerija. Tuo metu diskusija vyksta Vyriausybėje, ir mes, manau, surasime sprendimus“, – sakė L. Kukuraitis.

Pasak L. Kukuraičio, greta pensijų indeksavimo Vyriausybė jau yra numačiusi Seimui siūlyti dvi papildomas priemones.

Tam reikia kur kas didesnių resursų, lėšų, negu kad Vyriausybė šiuo metu gali pasiūlyti šalia vaiko pinigų, šalia bazinės pensijos indeksavimo.

„Dėl papildomų pastangų pensininkų skurdo mažinimui tai yra bent dvi priemonės, kurias atneš Vyriausybė. Yra mažų pensijų didinimas. Taip, kaip mes turėjome dabar, tie, kurie, turintys stažą, gauna mažas pensijas, mažesnes negu minimalus vartojimo poreikio dydis, kas atitinka absoliutaus skurdo ribą, kad jų pensijos būtų ne mažesnės negu 95 proc. šios ribos. Tai mes kitiems metams atnešime 100 proc. ribą, ir tai bus geras standartas, kad tie žmonės, kurie dirbo, kurie turi stažą, kad jie gautų ne mažesnę pensiją negu absoliutaus skurdo riba, ir tai palies dešimtis tūkstančių pensininkų“, – sakė L. Kukuraitis.

Antroji papildoma priemonė, pasak ministro, lies šalpos pensijas.

„Atitinkamai šalpos pensijų bazės didinimas, kuris palies ir neįgaliųjų grupę, taip pat ir  pensininkų, kurie neturi teisės į sodrinę pensiją, taip pat irgi bus didinamos pensijos“, – sakė ministras.

„Tai šie du instrumentai bus atnešti. Visi kiti, jeigu kalbama apie indeksavimo koeficiento keitimą arba bazinės pensijos papildomą didinimą, – visa tai mes turime sutarti čia, Seime, nes tam reikia kur kas didesnių resursų, lėšų, negu kad Vyriausybė šiuo metu gali pasiūlyti šalia vaiko pinigų, šalia bazinės pensijos indeksavimo, kur yra pakankamai didelės lėšos“, – pridūrė Seime kalbėdamas ministras L. Kukuraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anekdotas

Anekdotas portretas
Vyras dulkina moterį.....Jis sako;"praskėsk kojas"...Jinai praskėtė, o jisai sako dar praskėsk ir taip keletą kartų....Moteris neiškentė ir sako , gal nori ir kiaušus sugrūsti...Vyras stenėdamas sako...NEEEEE, noriu juos tik ištraukti........

pencininkė

pencininkė portretas
Reikia apmokestinti turtinguosius , kurie ir nuskurdino žmones . Iš atlyginimų milijonų nesukrausi . Tada atsiras pinigų pencijoms pakelti ne tik po 10 eurų.

čempionas ,

čempionas , portretas
visa skurda ir finansus imkim ir pradėkim tiesos darbų tvarkyti, 1 reiktu pensininkus kuriu darbas ir stažas buvo išdirbtas ir vyršytas stažo darbo laikas ,atskirti ir nejungti ,su tais kurie stažo neturintis, ir invalydus nereikia jungti prie tos grupes dirbančiuju, pilnus stažus turinčius ,darbo žmones mes turime būtinai atskirti nuo šytos netiesos, ir mūsų pensijos turėtu būti tikro pavydalo, už darbo mokėsčius už gėri statytoju, mūsų laikotarpio juk iki dabar yra mūsų dirbančiu žmoniu statyniai , keliai visas turtas buvo tik mūsų atliktas, o kur dabar mes esame, sujungti į bendra katyla , su tais kurie tingėjo, ir dabar stena ir iš mūsų pakopos pinigus lupa, kur tiesa duokite tiems kurie dirbo sveikata dėjo, o dabar mūsų pensijos po 374 eurus už 53,darbo metus už 44 darbo metus kur tiesa mes nekalti kad tingėdami dėjo ant visko o dabar duokite ,mes vargšai,
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių