Quantcast

L. Andrikienė: mūsų tikslas – išreikšti visokeriopą paramą Ukrainai ir Ukrainos žmonėms

  • Teksto dydis:

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) delegacija, vadovaujama pirmininkės Laimos Andrikienės, kartu su Latvijos, Estijos, Suomijos parlamentų užsienio delegacijomis, lankėsi Ukrainos Radoje, kur susitiko su parlamento komitetų pirmininkais ir kitais atstovais. Šiandien Jungtinė parlamentarų delegacija tęsia vizitą, lankosi Borodiankoje, Bučoje, Irpinėje.

Parlamentarės L. Andrikienės teigimu, Putino nusiaubta Ukraina, turi būti atstatyta kiek įmanomai greičiau, o prie Ukrainos atstatymo, komiteto pirmininkės teigimu, turi ženkliai prisidėti Vakarų valstybės. Seimo narė pranešime spaudai teigia, kad Baltijos valstybių visokeriopa parama ukrainiečiams yra pavyzdys kitoms Europos valstybėms, kaip reikėtų remti Ukrainą.

„Lietuva jau dalyvauja Ukrainos atstatymo darbuose. Ukraina ir Ukrainos žmonės patyrė skaudžius praradimus, ir kovos dar tęsiasi. Atstatyti Ukrainą be tarptautinės pagalbos bus sunku. Ukrainai reikalinga visokeriopa pagalba – karinė, humanitarinė, medicininė, politinė, finansinė, diplomatinė. Todėl Europa ir kitos laisvojo pasaulio valstybės turi suteikti Ukrainai trūkstamą pagalbą“, – pranešime spaudai teigia komiteto pirmininkė Laima Andrikienė.

Delegacijos nariai Ukrainos Aukščiausioje Radoje susitiko su pirmuoju vicepirmininku Oleksandru Kornijenka, Užsienio reikalų komiteto pirmininku Oleksandru Merežka ir Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininku Oleksandru Zavitnevičiumi bei šių komitetų nariais, taip pat su Ukrainos gynybos viceministru Ivanu Rusnaku, Ukrainos Prezidento Volodimiro Zelenskio patarėjais bei Ukrainos generaliniu prokuroru Andrijumi Kostinu.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeparama UkrainaiLietuvos paramaatstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių