Quantcast

Kviečia atsiriboti nuo baimių ir stereotipų: partnerystės įstatymą priimti įmanoma

Penktadienį Seime užregistravus lyčiai neutralios partnerystės įstatymo projektą, vienas iš jo iniciatorių, Laisvės frakcijos narys Tomas Vytautas Raskevičius kviečia politikus atsiriboti nuo baimių ir stereotipų bei tvirtina, kad įregistruotą įstatymo projektą parlamente įmanoma priimti.

„Parengtas įstatymo projektas yra orus, užtikrinantis tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių nesusituokusių bendrai gyvenančių porų poreikius. Svarbiausia, kad tas įstatymo projektas yra politiškai įmanomas“, – atsakinėdamas į žurnalistų klausimus kalbėjo T. V. Raskevičius, kartu pažymėdamas, kad jaučia koalicijos partnerių palaikymą.

„Jaučiu tiek koalicijos partnerių palaikymą, tiek kitų Seimo frakcijų įžvalgas, kad būtina reglamentuoti šiuos santykius. Tas projekto derinimas tarp įvairių politinių jėgų šiek tiek užtruko, nes buvo siekiama surasti tokias formuluotes, kurios būtų priimtinos kaip įmanoma didesnei daliai Seimo narių“, – kalbėjo parlamentaras.

Laisvės frakcijos narys pažymi, kad parengtas kompromisinis Partnerystės projektas jį tenkina, o visuomenėje ir parlamente dar prieš oficialų dokumento įregistravimą vykusios diskusijos tik parodo, kad šis klausimas yra itin svarbus.

„Tai, kad vyksta aktyvios diskusijos šiuo klausimu, parodo, kad šis klausimas yra svarbus ne tik valdančiosioms frakcijoms, bet ir opozicinėms politinėms jėgoms. Manau, kad tikrai mes diskutuosime, bus gautos ir teisininkų pastabos, taip pat vyks diskusijos ir Seimo salėje ir, manau, kad surasime tam tinkamus sprendimus“, – teigė T. V. Raskevičius, kartu paragindamas oponuojančius šiam projektui politikus atsiriboti nuo baimių ir stereotipų.

Parengtas įstatymo projektas yra orus, užtikrinantis tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių nesusituokusių bendrai gyvenančių porų poreikius.

„Norėčiau visus Seimo narius, politikus pakviesti konstruktyviai diskusijai, pabandyti atsiriboti nuo tam tikrų baimių ir stereotipų ir pažiūrėti į šią problemą iš praktinės pusės“, – sakė jis.

Penktadienį Seime valdančiųjų parengtą lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo nariai Algirdas Sysas, Tomas Vytautas Raskevičius, Eugenijus Gentvilas, Ieva Pakarklytė, Andrius Navickas.

Iniciatoriai teigia, kad Partnerystės įstatymas reglamentuos nesusituokusių, tačiau bendrai gyvenančių asmenų turtinius ir neturtinius santykius. Juo sprendžiamos praktinės kartu gyvenančių partnerių problemos: sukuriama galimybė pripažinti bendrą dalinę nuosavybę arba, esant poreikiui, nustatyti kitokį, abi puses tenkinantį bendros nuosavybės turto teisinį režimą, leidžiama paveldėti be papildomų mokesčių, sukuriami tam tikri asmeninio pobūdžio partnerio įsipareigojimai, t. y. pagarba, lojalumas, partnerio išlaikymo pareiga partnerystės nutraukimo atveju.

Parengtame įstatymo projekte taip pat numatoma leisti pasirinkti partnerio arba naudoti bendrą pavardę, įgalioti veikti vienas kito vardu ir interesais, atstovauti partneriui sveikatos priežiūros srityje. Taip pat projekte numatoma galimybė gauti su partnerio sveikata susijusią informaciją, galimybė neliudyti vienas prieš kitą teisme ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Partnerystės įstatymas galės būti priimtas tada, kai Raskevičius pagimdys ir išaugins bent vieną vaiką.

Jonas

Jonas  portretas
Nu kiek nekartosi issigimeliuj, kad tai ne baime!!! Atvirksciai jusu niekas nebijo!!! Jus issigime vienetai kuriu buvo ir bus!!!! Stereotipas, atsisakom ju visu. Kas kakius valgo, kas siusiuka geria, kas su gyvunais mylisi, kas vagia, kas zudo, kas myli vaikus pamyleti. Aftikos gentyje, berniukas iseina i vyrus, 15vyru duoda savo seklos isgerti, atsisakom visu stereotipu. Indonezijoje myletis su gyvuliu moteriskos gimines ok, su vyriskos mirties bausme. Senoves norvegijoje sveciuj siulidavo savo vaika pamyleti, ciukces zmona, atsisakom visu stereotipu, juk pas kiekviena savi tarakonai, taip kad atsisakom stereotipu , kad vyrui su vyru normalu, tai turim issiklausyti i visus issigimelius!!!!

tomas

tomas portretas
Parodykite gyvą lyčiai neutralų asmenį. Ar bent apibūdinkite, koks yra lyčiai neutralus asmuo. Kad vištinių tarpe pasitaiko vištgaidžiai, teko girdėti, Bet apie motervyrus neteko girdėti. Nebent išsigimėliai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių