Quantcast

Kuriama partija „Laisvė ir teisingumas“ ieško vadovo-vadybininko

Trijų politinių jėgų steigiama partija „Laisvė ir teisingumas“ ieško vadovo-vadybininko, teigia „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Su dviem visuomenės veikėjais yra kalbama, vedamos diskusijos, ar jie galėtų būti tais vadinamaisiais vadybininkais arba moderatoriais, kurie galėtų imtis organizacinio darbo (...)“, – penktadienį Žinių radijui sakė R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, naują politinę organizaciją kuriančių partijos „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) ir judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ lyderiai yra sutarę, kad nepretenduos į „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkus.

R. Žemaitaitis sakė, kad kuriama partija bus didelė organizacija pagal narių skaičių, todėl jai vadovauti reikės vadybinių sugebėjimų. Anot jo, didelė bėda, kai partija tampa vieno žmogaus, „vieno dvasinio lyderio“ organizacija.

Tai yra naujadaras Lietuvoje, to niekada nebuvo.

„Yra didelė organizacija, didelė bendruomenė ir politinėje partijoje gali būti du, trys ar šeši lyderiai, kurie gali vienyti skirtingas pažiūras ir skirtingus žmones“, – kalbėjo „tvarkiečių“ lyderis.

„Tai yra naujadaras Lietuvoje, to niekada nebuvo“, – teigė jis.

R. Žemaitaitis taip pat tvirtino, kad partijos pirmininkas-vadybininkas nebūtinai turi būti žinomas žmogus.

„Šiandien nemažai koncernų, įmonių vadovauja žmonės, kurie nėra žinomi, bet jie išmano pagrindinius vadybinius dalykus, kurie būtini pasiekti rezultatą“, – sakė jis.

Praėjusių metų lapkričio 26 dieną partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo per Seimo rinkimus.

Gegužę jos planuoja įsteigti naują partiją „Laisvė ir teisingumas“. Ji bus kuriama prie dabar veikiančios organizacijos prijungus kitas.

Politinės jėgos kūrėjai save apibūdina kaip konservatyvius liberalus, atstovaujančius centro dešiniųjų pažiūrų rinkėjams.

Parlamento rinkimai vyks šių metų spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
bandykite pasamdyti anūką....

jonas

jonas portretas
Laisve ir teisingumas nusipelnusiems gyventi geriau

A+A

A+A portretas
Partijos iš (dotacijų) t. yra iš mūsų pinigų gyvena--Veltėdžiai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių