Quantcast

A. Kubilius: premjero pasiūlymas dėl Astravo – politinis žaidimas

Komentuodamas Baltarusijos premjero Sergejaus Rumaso, laišką, kuriame atmestas Lietuvos premjero Sauliaus Skvernelio pasiūlymas Astravo atominę elektrinę (AE) paversti dujomis kūrenama elektrine, konservatorius Andrius Kubilius teigia, kad jau nuo pat pradžių buvo aišku, jog Vyriausybės vadovo kreipimasis tebuvo politinis žaidimas.

„Akivaizdu, kad premjeras, kreipdamasis į Baltarusiją su pasiūlymu baigiamą statyti Astravo atominę elektrinę (AE) paversti dujomis kūrenama elektrine, puikiai suprato tokio žingsnio beviltiškumą. Tada kyla klausimas, dėl ko tai buvo daroma: arba tai buvo tik politinis žaidimas, siekiant parodyti, kad ir premjeras šiuo klausimu kažką „reikšmingo“ nuveikė, ar po visu tuo yra „antrasis dugnas“, kurį tokiais keistais pasiūlymais bandoma užmaskuoti. Gali būti, kad tas „antrasis dugnas“ yra mūsų Vyriausybės noras įsivelti į kokias nors derybas su Baltarusijos puse: dėl Astravo AE veiklos saugumo stebėjimo ar kitų tariamai techniškų dalykų. Tai būtų pavojingos iniciatyvos. Juk visiškai aišku, kad Lietuvai pagal antiastravinį įstatymą nebeįsileidžiant elektros iš Baltarusijos, ši šalis bet kokia kaina sieks užsitikrinti elektros eksportą į Lietuvą ir šis klausimas bus bet kokių derybų su Baltarusija šerdis“, - teigia A. Kubilius.

Gali būti, kad tas „antrasis dugnas“ yra mūsų Vyriausybės noras įsivelti į kokias nors derybas su Baltarusijos puse.

Seimo narys taip pat įsitikinęs, kad Vyriausybė Astravo AE reikaluose turėtų ne, pasak jo, keistais ir įtartinais „planais-chuliganais“ užsiiminėti, o „neatidėliojant parengti realų Lietuvos planą, kaip per artimiausius porą metų atjungti pagrindines magistralines elektros linijas, kurios vis dar jungia Lietuvą su Astravo AE. Tai, tvirtina A. Kubilius, padėtų ir Baltarusijos pusei bei Rosatomui suprasti, kad sugundyti Lietuvą pirkti Astravo AE elektrą niekaip nepavyks, nes tiesiog nebebus laidų, per kuriuos ta elektra galėtų pasiekti Lietuvos rinką.

Antradienį viešojoje erdvėje paviešintas Baltarusijos atsakymas Lietuvai, kuriame kaimyninės valstybės premjeras Sergejus Rumasas teigia, kad statyti dujų elektrinę, kaip ragino S. Skvernelis, vietoje atominės nėra tikslinga nei techniškai, nei ekonomiškai.

Premjeras S. Skvernelis kovo pradžioje laišku kreipėsi į Baltarusijos ministrą pirmininką S. Rumasą su pasiūlymu apsvarstyti galimybę vietoj Astravo AE plėtoti modernią dujinę elektrinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marksas

Marksas portretas
O tai, dėl to ir neatsijungta, kad, būtų galima,, pigią elektrą"pirkti, tipo,, jūs padėkit prižiūrėti, mes jums elektra papigiai".. Kaipgi nuo,, vyresnio brolio"pabėgsi.. Severo--zapadnyj krai", toks galutinis tikslas.

idomu

idomu portretas
kokio /kubilo/ nurodymu blokuojami kom...?

...

... portretas
Kam kalbėt, o štai SEKSUALUSIS q'b ir vėl praleido progą paTylėt!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių