Quantcast

A. Kubilius dalyvaus tradiciniame dviračių žygyje: šįkart mins palei Baltarusijos sieną

Ateinančią savaitę Europos Parlamento narys Andrius Kubilius dalyvaus tradiciniame, jau daugiau nei du dešimtmečius vykstančiame dviračių žygyje „Suk į dešinę“.

Dėl su pandemija susijusių kelionių ribojimų žygis jau antrus metus vyks Lietuvoje – dviratininkai lankysis Pietų ir Rytų Lietuvos savivaldybėse, simboliškai sekant išorine ES siena su Baltarusija. Ši siena dėl padidėjusio nelegalios migracijos srauto pastaruoju metu atsidūrė Europos Sąjungos institucijų bei valstybių dėmesio centre.

Žygio metu EP narys A. Kubilius antradienį ir ketvirtadienį susitiks su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovybe bei pareigūnais ir aptars išorinės ES sienos apsaugos ypatumus bei aktualijas. 

Šių susitikimų metu iš pirmų lūpų gauta informacija parlamentarui bus ypač naudinga Europos Parlamente ir Konferencijoje dėl Europos ateities diskutuojant klausimais, susijusiais su ES išorinės sienos apsauga, ES Rytų kaimynystės politika bei A. Kubiliaus rengiamu EP pranešimu dėl Europos Sąjungos strategijos dėl Rusijos. 

Siekiant užtikrinti žygio dalyvių saugumą, tikslus žygio maršrutas neskelbiamas. Dviratininkai ketina numinti apie 600 km.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spaliukas

Spaliukas portretas
Sikpuodis Isvare i trasa !!!

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
duok dieve,gal koks negras jį pripjaus

Tave \\\\\.../////

Tave  \\\\\...///// portretas
Pragaro sutvėrime pasodinti ant pasiutusio arklio,kal nuneš į Peklą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių