Quantcast

Kritikuoja sprendimą neleisti Šeimos maršo: valdantieji taip įsivaizduoja demokratiją

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad demokratinėje valstybėje Vilniaus savivaldybės sprendimas neleisti Lietuvos šeimų sąjūdžiui gegužės 15-ąją Vingio parke surengti Didžiojo šeimos gynimo maršo yra pavojingas žingsnis. Jo teigimu, tokie sprendimai privalo būti priimami remiantis teisiniais argumentais, o ne asmeninės ideologijos samprata.

„Šiandien valdantieji taip įsivaizduoja laisvę ir demokratiją. Tikrai nemanau, kad gegužės 15-ąją, kai yra minima Šeimos diena, žmonės negali organizuoti taikaus mitingo. Tai turi būti labai aiškūs argumentai ir neklijuojamos išankstinės etiketės“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

S. Skvernelio teigimu, sprendimas neleisti organizuoti renginio, remiantis, anot jo, asmenine ideologija, demokratinėje valstybėje yra pavojingas žingsnis.

„Matant Vilniaus savivaldybės požiūrį paskutiniais metais, kada tiesiog selektyviai dalinami leidimai ir patys sprendžia, kas yra politiškai teisingai, kas yra ne, kas prieštarauja jų įsivaizdavimui, jų ideologijai ir yra draudžiama, tai yra labai pavojinga“, – pridūrė jis.

Šiandien valdantieji taip įsivaizduoja laisvę ir demokratiją.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas pažymi, kad tokie sprendimai privalo būti pagrįsti teisiniais argumentais.

„Tu negali a priori pasakyti, kad renginys, jei neturi duomenų, pažeis įstatymą. Tokiu būdu mes tampame panašūs į tokias valstybes, kurių pavyzdžiu mes nenorėtumėme sekti. Man irgi daug kas nepatinka, yra nepriimtinos ir formos, bet, jei jos atitinka įstatymų reikalavimus, tu negali drausti. Jei neatitinka, yra teisiniai argumentai“, – pažymėjo S. Skvernelis. 

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė nesuteikė leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžiui gegužės 15-ąją Vingio parke organizuoti Didžiojo šeimos gynimo maršo. Organizacija yra apskundusi šį sprendimą ir ketina organizuoti renginį privačioje teritorijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiras

kiras portretas
Apgailėtinas Šikmašius. Blogiau nei Baltarusijoj. Atsistatydintų apsišikelis, bet dar turbūt daug reikia "atidirbti". ŽMOGELIS NEŽINO KAS YRA DORA IR GARBĖ.

Kvailelis

Kvailelis portretas
renka lektoriata ! Isnyks sita banda perbegeliu ,kaip paulauskio socialsajunga subyrejo!

Nu jooooo....

Nu jooooo.... portretas
Dabar " pats laikas pūsti į kremliaus dūdą" ir padėti saujelei psiutusių veikėjų siekti savo asmeninių tikslų ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių