Quantcast

Krašto apsaugos viceministro pareigas pradeda eiti R. Pleškys

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos viceministro pareigas nuo antradieni pradeda eiti Renius Pleškys.

Jis bus atsakingas už kariuomenės infrastruktūros plėtrą, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Vienas iš svarbiausių mano tikslų – užtikrinti tolesnę kariuomenės infrastruktūros plėtrą. Esama infrastruktūra turi būti stiprinama tam, kad užtikrintų išaugusius nacionalinius ir sąjungininkų poreikius“, – sako naujasis viceministras.

Karinės infrastruktūros augimas realiai atspindės mūsų kariuomenės pajėgumo augimą. Vystysime Rūdninkų poligoną, tęsime karinių miestelių statybas ir kitus svarbius projektus, kurių įgyvendinimas reikšmingai sustiprins mūsų saugumą“, – teigia jis.

R. Pleškys yra į atsargą išėjęs jūrų kapitonas, tarnavęs Lietuvos kariuomenėje nuo 1992-ųjų iki šių metų kovo.

Pastaruosius penkerius metus jis tarnavo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabe, kur buvo štabo viršininko pavaduotojas planavimui.

Anksčiau R. Pleškys buvo direktorius Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų planavimo ir Personalo departamentuose, ėjo įvairias pareigas Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose.

Jis buvo ir Lietuvos karinio atstovo prie NATO ir ES pavaduotojas, pirmasis Lietuvos gynybos atašė Jungtinėje Karalystėje.

Naujasis viceministras yra baigęs studijas Kauno technologijos universitete, kvalifikaciją tobulinęs Jungtinių pajėgų vadų ir štabo koledže (Jungtinė Karalystė) ir Karinių jūrų pajėgų vadų koledže (JAV).

Už tarnybą jis apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi.


Šiame straipsnyje: Renius PleškysKAMviceministras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių