Quantcast

Krašto apaugos viceministras traukiasi iš pareigų, dirbs „Ignitis grupėje“

Nuo kitos savaitės krašto apsaugos viceministro pareigas paliekantis Edvinas Kerza vadovaus energetikos bendrovės „Ignitis grupė“ Verslo atsparumo tarnybai.

„Pokyčiai yra planuoti, teigiami, natūralūs. Vienas pareigas keičia kitos. Ministerijoje labai didelę patirtį įgijau, labai dėkoju ministrui, kad pasikvietė, bet nesu politikas, esu savo srities profesionalas, natūralu, kad pradėjau ieškotis naujų galimybių, nes artėja Seimo rinkimai, visi neteksime darbo, pasisekė, kad truputį anksčiau atsirado tikrai geras pasiūlymas“, – BNS trečiadienį sakė E. Kerza.

Pasak viceministro, bendrovėje jis bus atsakingas už „saugą, rizikų valdymą, prevenciją“.

„Įmonė daro struktūrinius pokyčius, centralizuoja įvairios saugos valdymą – tiek rizikų, tiek informacinės saugos, tiek kibernetinės, tiek darbo saugos, tiek duomenų apsaugos“, – teigė E. Kerza.

„Kadangi per artimiausius metus jų strategijoje yra suplanuotos didžiulės investicijos ir naujų technologijų atsiradimas, ir atsinaujinantys ištekliai, visas tas rizikas reikia suvaldyti, užtikrinti skaidrų įsigijimų procesą, darbuotojų skaidrumą ir patikimumą, kylančias kibernetines rizikas. Prieš porą metų energetikos sektorius buvo taikinys numeris vienas nedraugiškų valstybių. Tai iššūkių labai daug“, – pridūrė jis.

Kaip praneša „Ignitis grupė“, Verslo atsparumo tarnyba iki šiol vadinosi Prevencijos, rizikos valdymo ir atitikties tarnyba, tačiau prie jos prijungus Informacijos saugos departamentą, pavadinimas pakeistas į labiau atspindintį naują tarnybos veiklą.

Anot E. Kerzos, dalyvauti įmonės rengiamame konkurse jis nusprendė prieš kelis mėnesius ir apie tai informavo krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį.

„Mes buvom sutarę, kad baigsiu darbus krašto apsaugoje, derinom su ministru, nes vis tiek negali taip vieną dieną išeiti“, – kalbėjo jis.

Viceministras sako, kad galimybių tęsti veiklos krašto apsaugos srityje beveik nebuvo, o eidamas dabartines pareigas klausimų, susijusių su „Ignitis grupe“, nekuravo.

„Tu negali metus laiko dirbti tose srityse, kuriose kuravai, o aš kuravau labai platų spektrą – kibernetiką, informacines technologijas, gynybos planavimą ir finansus“, – sakė E. Kerza.

Jis taip pat pabrėžia, kad eidamas naujas pareigas ir toliau galės konsultuoti ministerijos darbuotojus.

„Yra sutarta, kad aš ir toliau galėsiu savo buvusiems kolegoms padėti, su ministru kalbam, kad aš galėčiau visuomeniniais pagrindais dirbti, būti visuomeniniu patarėju. Tokiu būdu savo žinias ir patirtį perteikčiau krašto apsaugai“, – teigė viceministras.

E. Kerza krašto apsaugos viceministro pareigas ėjo nuo 2017 metų vasario. Naujo viceministro, pakeisiančio E. Kerzą, Krašto apsaugos ministerija skirti neplanuoja.

Seimo rinkimai vyks šių metų rudenį, po jų bus formuojama ir nauja Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių